BCR a anuntat ca doreste sa cesioneze o creanta de 378 milioane lei rezultata din finantarea proiectului Silver Mountain, dezvoltat de familia Fischer prin INR Management Real Estate, companie pentru care banca a cerut insolventa si care a fost preluata recent de un fond de investitii din Asia.
"Fac obiectul acestui anunt drepturile de creanta izvorand din: a) contractul de credit din data de 5 august 2009 incheiat intre BCR, in calitate de creditor si INR in calitate de imprumutat; si b) contractul de credit din data de 10 octombrie 2011 incheiat intre BCR, in calitate de creditor si INR in calitate de imprumutat, impreuna cu garantiile aferente denumite in continuare "Creantele". Valoare totala cumulata a Creantelor este de 378.533.313,01 RON", se arata in anuntul publicat marti de banca, relateaza Mediafax.

Participarea la procedura de vanzare se va face exclusiv pe baza invitatiilor primite din partea BCR. Pana la dat de 6 septembrie, persoanele sau companiile interesate vor trimite la banca intentia de participare, in care vor face o scurta descriere a activitatii, vor confirma ca sunt gata sa oferteze intreaga creantta si ca indeplinesc mai multe conditii solicitate de banca.

BCR doreste ca participantii sa aiba achitate toate obligatiile de plata a taxelor, impozitelor si contributiilor catre bugetul de stat, sa nu fie "inregistrate cu fapte sanctionate de legea penala sau acte normative care privesc disciplina financiara", si sa nu fie in insolventa sau incapacitate de plata.

De asemenea, banca restrictioneaza accesul persoanelor sau firmelor care reprezinta debitorul sau care detin orice participatie directa sau indirecta la capitalul social al debitorului sau societatii-mama. Accesul este prohibitiv si pentru persoanele in care societatea mama detine participatii directe sau indirecte, precum si administratorilor, reprezentantiilor sau altor persoane care ar avea legaturi cu societatile mentionate.

Grupul financiar UNI-ASIA Holdings, cu sediul central in Hong Kong, a preluat la sfarsitul lunii mai proiectul imobiliar Silver Mountain din Poiana Brasov, dezvoltat prin intermediul firmei INR Management Real Estate de omul de afaceri Dan Fischer, decedat in vara anului trecut.

UNI-ASIA a preluat integral proiectul de la familia omului de afaceri si intentioneaza sa repozitioneze dezvoltarea care cuprinde in prezent 200 de apartamente de lux si prevedea ridicarea altor 1.000 de locuinte, precum si a unui hotel cu aproape 200 de camere.
Investitorii considera ca nu mai este in prezent piata pentru astfel de locuinte si ar dori sa construiasca un hotel cu 800 de camere in jurul caruia sa fie amenajat un teren de golf (care era prevazut si in planul initial), precum si alte facilitati recreationale.

Pentru realizarea acestei investitii, reprezentantii UNI-ASIA declarau atunci ca incearca sa convinga banca finantatoare BCR sa accepte o "ajustare" a contractului de credit semnat in 2009 prin care firma lui Dan Fischer a accesat un credit de 68,7 mil. euro si 21 de milioane de lei.

In anuntul publicat marti, BCR a introdus o serie de clauze derogatorii.

Astfel, banca isi rezerva la libera apreciere dreptul de a selecta partile cu care sa initieze negocierile, precum si de a modifica, suspenda, inceta sau anula in orice moment procedura de vanzare a creantelor, regulile de selectie sau orice alti termeni.

"Banca sau oricare dintre directorii, functionarii, angajatii sau oricare alti reprezentanti sau consilieri ai acesteia nu raspund pentru exactitatea si caracterul complet al oricaror informatii oferite, indiferent de modul in care acestea au fost puse la dispozitie si nu exista nicio obligatie de a actualiza aceste informatii la niciun moment", se precizeaza in anunt.

Banca va fi exonerata de orice raspundere privind eventualele costuri sau cheltuieli legate de evaluarea creantelor realizata de participanti sau cu analiza informatiilor privind INR, indiferent de modul in care acestea au fost puse la dispoizitie.

BCR mentioneaza ca anuntul nu reprezinta o oferta de vanzare a creantelor si nici un anagajament din partea bancii de a efectua vreo tranzactie legata de aceste creante.

Banca arata ca depus o cerere privind deschiderea procedurii de insolventa la INR Management Real Estate, pe rolul instantei existand o astfel de solicitare chiar din partea debitorului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri