Fondul sud-african de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) vrea sa distribuie actionarilor dividende sau actiuni noi in valoare de 23,6 milioane euro, pentru primele sase luni din acest an.
"Actionarii sunt instiintati ca s-a aprobat de catre Consiliul Administratie o distributie semestriala de 12,93 eurocenti pe actiune pentru cele sase luni incheiate la data de 30 iunie 2013 si ca actionarilor li se ofera posibilitatea de a opta intre a primi o restituire de capital printr-o emisiune noua de actiuni NEPI la un pret de emisiune de 4,8 euro pe actiune, raportul fiind de 2.694 de actiuni NEPI noi pentru fiecare 100 de actiuni NEPI detinute la data de inregistrare, 20 septembrie 2013 (restituirea de capital), sau dividendul in numerar, acesta fiind de 12,93 eurocenti pe actiune (dividend in numerar). Actionarii vor primi dividendul in numerar, cu exceptia celor care opteaza pentru restituirea de capital. Restituirea de capital este implementata cu scopul de a oferi actionarilor posibilitatea sa isi majoreze detinerile la NEPI si sa se mentina o flexibilitate in ceea ce priveste resursele de numerar ale companiei", se arata intr-un comunicat transmis, miercuri, de NEPI Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Dividendul de 12,93 eurocenti este cu 15% peste cel acordat pentru primul semestru din 2012, de 11,24 eurocenti, si cu 7,3% peste cel din ultima jumatate a anului trecut, de 12,05 eurocenti.

Dividendul in numerar va fi platit din profitul distribuibil al companiei, in timp ce actiunile care vor fi emise in baza restituiri de capital vor fi finantate prin reducerea unei parti din contul primelor de emisiune al societatii, ceea ce inseamna o reducere a capitalurilor proprii, potrivit NEPI.

Daca niciun actionar nu opteaza pentru primirea restituirii de capital, NEPI va plati dividende de aproape 23,6 milioane euro, insa daca toti actionarii vor decide sa primeasca actiuni noi, compania va emite 4,9 milioane de noi titluri, la un pret de 4,8 euro/actiune, in valoare cumulata de 23,6 milioane euro.

NEPI a inregistrat in primul semestru un profit atribuibil actionarilor de 21,7 milioane euro, cu 51% peste castigul din perioada similara a anului trecut, de 14,3 milioane euro.

NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) si de la Londra, pe segmentul AIM.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile NEPI la Bursa de la Bucuresti a fost realizata luni, la pretul de 30,4 lei. Calculata la aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a NEPI este de 5,546 miliarde lei (1,249miliarde euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri