Proprietarii au redus chiriile la apartamentele din Bucuresti cu pana la 4% in luna august, in conditiile in care in acest interval pe piata au fost scoase la inchiriere cu 10% mai multe locuinte, potrivit raportul lunar de monitorizare realizat de AnunturiParticulari.ro.
Astfel, in luna august, pe piata inchirierilor s-au inregistrat 2.889 de oferte noi, ceea ce reprezinta o crestere de 10,6% fata de aceeasi perioada din 2012. Asadar, luna trecuta cele mai multe oferte noi au venit din partea proprietarilor de apartamente cu 2 camere - 1.219 oferte. Tot in luna august circa 1.043 de bucuresteni au scos la inchiriere garsonierele. In cazul locuintelor cu 3 camere, numarul ofertelor noi a fost de 513, in timp ce pe segmentul apartamentelor cu 4 camere numarul ofertelor a fost de 114 unitati, informeaza Mediafax.

In luna august 2013, chiriile medii solicitate de proprietari au fost mai mici decat in luna precedenta pe toate categoriile de apartamente. Cea mai mare reducere din ultima luna, dar si din ultimul an, a fost aplicata de proprietarii apartamentelor cu 2 camere, care au cerut in luna august 2013 o chirie de 308 euro, cu 4% mai putin decat in iulie 2013 sau august 2012.

Potrivit raportului AnunturiParticulari.ro, in august 2013 chiriasii puteau plati 222 de euro pentru o garsoniera, ceea ce insemna o ajustare de 1% fata de luna precedenta, si o reducere de 2% fata de aceeasi perioada din 2012.

In ceea ce priveste chiria medie pentru un apartament cu 3 camere, in august 2013 aceasta a scazut cu 1% fata de luna precedenta, si a crescut cu 1% fata de aceeasi perioada din 2012.

In ultima luna, proprietarii au solicitat chirii pentru apartamentele cu 4 camere cu 0,15% mai mici decat in iulie 2013, si mai mari cu 12% fata de luna august 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri