Imobiliare.ro, principalul portal imobiliar din Romania, a deschis pe 9 septembrie, Targul de chirii, proiect care se va desfasura exclusiv online in saptamana 9 septembrie – 15 septembrie. Targul de chirii va aduce o serie de noi elemente pe pagina de inchirieri apartamente a imobiliare.ro, cum ar fi o harta interactiva pe care sunt marcate zonele fierbinti din fiecare oras.

Oferta primei editii numara peste 9.300 de apartamente scoase la inchiriat in 6 orase mari ale Romaniei, respectiv Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Timisoara si Iasi. Cu oferte care pornesc de la 400 de lei pe luna pentru o garsoniera din Bucuresti, 150 de euro lunar pentru un apartament cu doua camere din Timisoara, respectiv de la 200 de euro pe luna pentru un apartament cu trei camere din Brasov, organizatorii targului isi propun sa atraga 100.000 de vizitatori la targul virtual de chirii, in conditiile in care lunar portalul are circa 680.000 de vizitatori unici.

„Targul de chirii aduce o serie de elemente inedite: cautarea locuintelor se face in timp real, cu ajutorul unei harti interactive, unde sunt marcate zonele fierbinti din fiecare oras in parte, criteriul fiind pretul de pornire pentru ofertele disponibile. Avantajul conceptului este dublu: proprietarii beneficiaza de un mod de promovare inedit cu o certa valoare adaugata, ceea ce le permite sa obtina o expunere ridicata fara niciun cost suplimentar in perioada de maxim interes pentru acest segment, iar chiriasii au acces facil la ofertele prezentate, indiferent de locul in care se afla, singura conditie pe care trebuie sa o indeplineasca fiind conexiunea la internet. Ne asteptam sa avem 100.000 de vizitatori pe perioada targului”, explica Adrian Erimescu, directorul general al Imobiliare.ro.

Cum arata oferta prezenta in Targul de chirii

Bucuresti

In Drumul Taberei, o garsoniera confort 3, cu o suprafata utila de 15 metri patrati, poate fi inchiriata cu 400 de lei pe luna. Locuinta este situata la primul etaj al unui bloc vechi cu patru nivele si se inchiriaza nemobilata. Pentru locuinte confort 1 sau 2, situate in cartierele „muncitoresti” ale Capitalei, preturile incep de la 150-160 de euro pe luna. In zona Mosilor, spre exemplu, o camera cu baie proprie situata la demisolul unei vile construite in 2009 are un pret cerut de 150 de euro, pentru o suprafata de 20 de metri patrati. In zona Rahova-Sebastian, o unitate locativa monocamerala nemobilata, de 35 de metri patrati, poate fi inchiriata cu 160 de euro pe luna.

In zona Vitan-Barzesti, in apropiere de hipermarketul Real, un apartament cu doua camere, cu o suprafata de 48 de metri patrati, are un pret cerut de 750 de lei pe luna. Locuinta este amplasata la etajul al doilea al unui bloc cu opt nivele, construit in 1980, si este complet mobilata si utilata. In alte cartiere ale Capitalei, chiriile cerute de proprietari pornesc de la circa 200 de euro pe luna. Acesta este pretul solicitat, spre exemplu, pentru un apartament mobilat de 57 de metri patrati din cartierul Crangasi, dar si pentru o unitate locativa cu o suprafata similara, situata insa intr-un bloc construit in anul 1928 din zona Piata Unirii, in apropiere de Centrul Vechi. Pe segmentul locuintelor cu trei camere, chiriile din Bucuresti pornesc de la 200 de euro pe luna. Acesta este pretul cerut pentru un apartament de 70 de metri patrati situat intr-un bloc nou (constructie 2009) din zona Prelungirea Ghencea. Ceva mai mult – 230 de euro pe luna – solicita proprietarul unui imobil complet mobilat si utilat, cu o suprafata de 76 de metri patrati, situat in cartierul Militari, zona Gorjului.

Timisoara

In orasul din vestul tarii, cea mai mica chirie este de 400 de lei pe luna – acesta este pretul solicitat pentru o camera situata la mansarda unei vile. Pentru o garsoniera propriu-zisa, preturile incep de la 130 de euro pe luna. Atat cere proprietarul unei locuinte complet mobilate si utilate, cu o suprafata de 28 de metri patrati, din zona Complex Studentesc.

Pentru doua camere, preturile pornesc de la 150 de euro pe luna. Pentru aceasta suma poate fi inchiriat un apartament de 50 de metri patrati, in zona Blascovici, sau unul de 46 de metri patrati, in zona Brancoveanu.

Pe segmentul locuintelor tricamerale, chiriile incep de la 200 de euro pe luna. In acest buget pot fi gasite apartamente mobilate sau nemobilate in zone precum Take Ionescu, Girocului sau Dorobantilor.

Brasov

In orasul de la poalele Tampei, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 150 de euro pe luna. Atat cere, spre exemplu, proprietarul unei unitati locative de 30 de metri patrati din zona Astra. La preturi similare pot fi gasite locuinte monocamerale in zonele 13 Decembrie, Schei, Grivitei sau chiar aproape de centru.

Pe segmentul apartamentelor cu doua camere, cele mai mici preturi se situeaza in jurul valorii de 180-190 de euro. Cu atat poate fi inchiriata o locuinta veche in zona Centrul Civic, cu o suprafata de 45-48 de metri patrati. La trei camere, chiriile solicitate de proprietari pornesc de la 200 de euro pe luna. In acest buget se incadreaza un apartament de 78 de metri patrati din Centrul Civic, dar si unul de 60 de metri patrati, din cartierul Astra.

Constanta

In orasul de la malul marii, cele mai mici chirii pentru garsoniere se situeaza in jurul sumei de 150 de euro pe luna. Cu atat poate fi inchiriata o locuinta nemobilata, de 26 de metri patrati, din zona Abator. Pentru o unitate locativa de 32 de metri patrati, complet mobilata si utilata, din zona Poarta 6, proprietarul solicita 170 de euro pe luna.

La preturi similare pot fi inchiriate insa si locuinte de doua camere in Constanta. Astfel, in zona centrala a orasului, un apartament de 48 de metri patrati, complet mobilat si utilat, are un pret cerut de 160 de euro pe luna. Ceva mai mult – 180 de euro pe luna – solicita proprietarul unei unitati locative de 50 de metri patrati, din zona Soseaua Mangaliei – Km 5.

Cu 150-200 de euro pe luna pot fi gasite si locuinte cu trei camere - chiar daca majoritatea ofertelor pe acest segment depasesc pragul de 250 de euro pe luna. Spre exemplu, un apartament scos la inchiriere de catre proprietar, cu o suprafata de 80 de metri patrati si situat in zona Faleza Nord, are un pret cerut de 150 de euro pe luna.

Cluj-Napoca

In capitala Transilvaniei, pretentiile proprietarilor de garsoniere incep de la 160-170 de euro pe luna. In acest buget se incadreaza atat o locuinta nou-construita de 45 de metri patrati (zona Iris), cat si un apartament vechi, de circa 30 de metri patrati, din zone precum Marasti, Manastur sau Gheorgheni.

Si preturile locuintelor cu doua camere pornesc de la valori similare – 150-180 de euro pe luna. In zona Baciu, un apartament nou de 50 de metri patrati, nemobilat, poate fi inchiriat cu 150 de euro pe luna. Pentru aceeasi suprafata utila, proprietarul unui apartament dintr-o casa din zona Gruia solicita insa 180 de euro pe luna.

La trei camere, chiriile minime se situeaza in jurul a 200-210 euro pe luna. Cu atat poate fi inchiriata o locuinta tricamerala intr-o zona precum Marasti sau Manastur. In localitatea Floresti insa, un apartament nou-construit de 70 de metri patrati are un pret cerut de 800 de lei pe luna.

Iasi

In capitala Moldovei, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 130-140 de euro pe luna. O unitate locativa de 28 de metri patrati, situata in zona Alexandru cel Bun, are un pret cerut de 600 de lei pe luna. Pentru un apartament similar, dar nemobilat, din zona Gara, proprietarul solicita 10 de euro pe luna. Pe segmentul apartamentelor cu doua camere, cel mai mic pret cerut este de 160 de euro pe luna; acesta este cazul unei locuinte de 60 de metri patrati din zona Gara, ce se inchiriaza complet mobilata si utilata.
La locuintele tricamerale, chiriile pornesc de la 200-250 de euro pe luna. La limita minima a acestui buget se situeaza un apartament cu trei camere din zona Dacia; acesta are o suprafata de 56 de metri patrati, a fost construit in anul 1980 si se inchiriaza nemobilat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri