La data de 15 septembrie 2013, campusul West Gate Studios dezvoltat de Genesis Development, firma controlata de omul de afaceri Liviu Tudor, avea deja un grad de ocupare de 100% si pentru prima data in cei 4 ani de la infiintare tarifele au crescut.

„Spre comparatie, in aceeasi perioada a anului trecut, gradul de ocupare era de aproximativ 75%, insa in urmatoarea luna am atins 100%. O mai buna organizare si implementarea unor solutii care au grabit procesul de incheiere a contractelor de inchiriere ne-au ajutat sa atingem mai devreme un grad de ocupare de 100%, septembrie fiind o luna in care studentii inca sustin examene de admitere la facultate. Pentru prima data, avem o lista de asteptare, urmand ca, in masura in care se vor mai elibera locuri, sa putem da curs solicitarilor actuale”, a declarat pentru wall-street.ro Mihai Boite, operational manager in cadrul West Gate Studios.

In prezent, sunt 60 de persoane pe lista de asteptare, iar numarul este in crestere.

Desi momentan nu sunt camere libere, daca vor fi studenti care vor renunta la locurile ocupate, acest lucru intamplandu-se, de exemplu, atunci cand obtin o bursa de studii in strainatate, cand nu promoveaza examenele sau cand intervin probleme personale, compania va putea raspunde solicitarilor aflate in prezent pe lista de asteptare.

Pe langa lista de asteptare anul acesta a mai adus o schimbare in business-ul campusului: o crestere de tarife.

„Fata de anul trecut si pentru prima data de la inaugurarea campusului West Gate Studios, tarifele pentru anul de cazare 2013-2014 au crescut. Astfel, pentru inchirierea unui loc intr-o garsoniera tip 1, cu o suprafata de 25 mp, tariful a crescut de la 75 la 80 euro/luna/persoana, iar pentru inchirierea unui loc intr-o garsoniera tip 2, cu o suprafata de 35 mp, tariful a crescut de a 95 la 105 euro/luna/persoana, daca rezidentul alege sa plateasca in avans pentru o perioada de 12 luni”, a mai spus Boite.


Aceasta majorare de tarife, incepand cu 1 octombrie 2013, ii dermina pe oficialii companiei sa estimeze ca in 2013 va exista o majorare a cifrei de afaceri de cel mult 10%. In 2012, West Gate Studios a avut o cifra de afaceri de aproximativ 2,5 milioane de euro.

Sunt planuri de extindere?”Pentru moment nu planuim alte investitii majore in acest sector. Prioritatea actuala este de a imbunatati si diversifica gama de servicii pentru cei aproximamtiv 1.800 de tineri care locuiesc in West Gate Studios, astfel incat sa oferim o perspectiva unica asupra vietii de student. Ne referim la dezvoltarea unui mediu sigur si de incredere, a unui stil de viata nou si modern la standarde internationale, in care studentii sa beneficieze de un schimb interactiv de experienta alaturi de tineri din intreaga lume”, spune Mihai Boite.

In vara anului 2012, compania a dat in folosinta cel de-al treilea bloc din cadrul campusului West Gate Studios, numarul unitatilor de locuit ajungand la 925, iar numarul rezidentilor crescand la aproximativ 1.800. 80% din totalul rezidentilor si-au prelungit contractele de cazare si pentru anul 2012-2013. Astfel, desi numarul unitatilor de locuit a crescut cu 275 in 2012 fata de 2011, rata de retentie s-a mentinut la 80%, ramanand la fel si pentru anul de cazare 2013-2014.

Care este potentialul de crestere al acestui segment de business?

„Bucurestiul atrage anual cel mai mare numar de studenti din intreaga tara, iar spatiile de cazare pentru acest tip de public sunt insuficiente si conditiile oferite nu sunt intotdeauna la cele mai ridicate standarde. Este o piata in crestere, fapt care ne-a permis extinderea graduala a campusului West Gate Studios de la 375 de unitati de locuit la 925 in decurs de trei ani. Cererea este in continuare ridicata, avand pentru prima data o lista de asteptare, iar acest lucru se datoreaza conditiilor si serviciilor oferite de campus: monitorizare video a spatiilor comune, facilitati pentru petrecerea timpului liber - teren de tenis, sala de fitness, restaurant, supermarket, cafenea si club, terasa cu gratare -, precum si evenimentelor organizate special pentru rezidentii West Gate Studios, de la workshop-uri la campionate sportive si petreceri tematice”, a declarat Boite.


De unde vin studentii din West Gate: cei mai multi locatari din Pitesti

Majoritatea studentilor alege sa-si petreaca perioada de vara in campus fiind angrenati in activitati extracurriculare, programe si proiecte educationale sau internship, spune Boite.

In ceea ce priveste orasele din care provin studentii cazati in cel mai important campus privat din Capitala, Boite ne impartaseste faptul ca cei mai multi vin din Pitesti.

„Comunitatea West Gate Studios este formata din studenti care provin dintr-o diversitate de orase, din toata tara, cei mai multi fiind din Pitesti (Jud. Arges) - 450, Constanta (Jud. Constanta) - 300 si Ploiesti (Jud. Prahova) - 300. Ceilalti studenti provin din orase precum: Bacau, Vrancea, Craiova, Braila, Piatra-Neamt, Brasov, Calarasi, Galati, Slatina, Valcea, Vaslui, Sibiu, Iasi, Cluj-Napoca”, a spus Boite.

Pe langa studentii romani, in West Gate Studios locuiesc si tineri de alte nationalitati: germani, canadieni, moldoveni, turci, israelieni sau sirieni.

Circa 60% dintre rezidentii campusului sunt fete si doar 40% sunt baieti, iar potrivit lui Boite "ponderea ridicata a fetelor datorandu-se accentului pe care il punem pe siguranta: paza complexului este asigurata 24 ore din 24, atat prin agenti de paza, cat si prin monitorizare video, accesul in imobile se face exclusiv pe baza de legitimatie si toti vizitatorii sunt inregistrati la intrarea in camine".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri