Piata de constructii a scazut in cei cinci ani de criza cu circa 40%, fapt ce a condus la o repozitionare pe piata a multor companii. Unele dintre acestea si-au reorientat business-urile, altele au intrat in insolventa si o parte dintre ele si-au inchis portile, fortate de imprejurarile economice.

Desi premisele de revenire inca se lasa asteptate, Raul Doicescu (foto), presedintele companiei de constructii Bog’Art, spune ca autoritatile din Romania trebuie sa vina cu investitii si cu solutii pentru iesirea din impas si isi pune mari sperante in mediul antreprenorial din tara noastra.
“Romania este o piata foarte interesata si buna pentru dezvoltare. Trebuie creata o incredere in antreprenoriatul local. Este foarte important ca increderea in antreprenoriat sa se produca pe toate nivelurile. Un antreprenor are si o raspundere sociala, prin faptul ca asigura locuri de munca. Trebuie sa gandim o strategie vizavi de constructii. Sunt putini care inteleg ca piata constructiilor si constructiile, in general, sunt unul dintre cei mai importanti piloni ai economiei din orice tara a lumii”, a declarat Raul Doicescu, in cadrul conferintei Business Construct, organizata de catre Ziarul Financiar.
Pe langa o incredere sporita in mediul antreprenorial, presedintele constructorului bucurestean Bog’Art propune si o serie de solutii pentru revenirea din impasul creat in acest moment pe piata de profil.
“Trebuie definit interesul pentru segmentul constructiilor si stabilita prioritatea in aceasta industrie. In plus avem nevoie de stabilirea unei strategii pentru stimularea investitiilor, atat in sectorul public cat si in cel privat.Romania e o piata emergenta, dar nu e singura, pe langa aceasta fiind si Polonia, Bulgaria sau Serbia, dar in tara noastra exista apetit pentru investitii”, a mai spui Doicescu.
El apreciaza ca accesul la finantare este inca dificil si sustine ca marea majoritate a dezvoltatorilor si a constructorilor au mari probleme din aceasta cauza.
“Finantarea este in acest moment un vis frumos. Lucrurile au o logica atata timp cat constructiile nu sunt un domeniu de interes pentru nimeni. Bancile sunt singurele care profita in prezent.Ori anunta cineva ca domeniul constructiilor este unul de interes national si atunci dam un semnal in piata interna si apoi altul in piata externa. Toti dezvoltatorii si constructorii – toti au probleme cu finantarile”, a completat Raul Doicescu.
Bog’Art este unul dintre cei mai importanti constructori si dezvoltatori imobiliari din Romania.
Grupul Bog’Art, infiintat in 1991, cuprinde 10 firme care acopera toata aria de servicii si produse legate de industria constructiilor, respectiv furnizarea betonului, prefabricate din beton, confectii metalice, pereti cortina, tamplarie exterioara si interioara din aluminiu si PVC, prelucrarea lemnului, servicii de administrare a imobilelor construite.
Afacerile Bog’Art s-au ridicat anul trecut la 339 milioane de lei (76 milioane euro), in crestere cu 4% fata de nivelul inregistrat in 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri