Numarul ofertelor noi de locuinte scoase la inchiere in luna septembrie a crescut cu 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cele mai multe fiind apartamente cu doua camere, dar chiriile s-au mentinut la niveluri similare fata de 2012, potrivit AnunturiParticulari.ro.

"In prima luna din aceasta toamna, numarul de oferte noi de inchiriere a crescut cu 34% fata de luna anterioara si s-a majorat cu 14% fata de aceeasi perioada din 2012, ceea ce insemna ca s-au eliberat multe apartamente. Chiriasii se muta pentru ca au de unde alege, iar preturile sunt la acelasi nivel din 2012 sau chiar mai mici. In acelasi timp, unii chiriasi intentioneaza sa achizitioneze o locuinta, ceea ce va duce la aparitia altor apartamente goale", se arata intr-un comunicat al portalului AnunturiParticulari.ro, citat de Mediafax.

Astfel, in luna septembrie, pe piata inchirierilor s-au inregistrat 3.873 de oferte noi, ceea ce reprezinta o crestere de 14% fata de aceeasi perioada din 2012. Asadar, luna trecuta cele mai multe oferte noi au venit din partea proprietarilor de apartamente cu 2 camere - 1.593 de oferte. Tot in luna septembrie, circa 1.398 de bucuresteni si-au dat spre inchiriere garsonierele. In cazul locuintelor cu 3 camere, numarul ofertelor noi a fost de 722. Pe segmentul apartamentelor cu 4 camere, numarul ofertelor a fost de 160 de unitati, potrivit raportului lunar de monitorizare realizat de portalul imobiliar.

In luna septembrie 2013, chiriile medii solicitate de proprietari au fost cu 10% mai mici decat in aceeasi perioada din 2012, in cazul apartamentelor cu 4 camere. Daca in septembrie 2012 proprietarii solicitau 645 de euro pe luna pentru a inchiria o locuinta cu 4 camere, in septembrie 2013 acestia cereau 583 de euro.

In cazul garsonierelor si apartamentelor cu 3 camere, chiriile au scazut nesemnificativ fata de anul trecut. Astfel, pentru garsoniere, chiria medie este de 226 de euro, iar la trei camere, circa 416 euro.

Totodata, in luna septembrie 2013, chiriasii puteau plati 314 de euro pe luna pentru un apartament cu 2 camere, comparativ cu nivelul din urma cu un an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri