Adeplast este lider de piata in domeniul materialelor de constructii pentru izolatii si finisaje, fiind practic cel mai important producator roman de materiale de constructii cu trei platforme industriale situate in Oradea, Ploiesti si Roman, pe care functioneaza 9 fabrici complet automatizate de mortare uscate, polistiren si vopsea.

“Compania AdePlast s-a remarcat in ultimii cinci ani printr-o evolutie spectaculoasa, intr-un domeniu puternic afectat de criza. Din 2008, de cand am inceput practic devoltarea industriala intensiva, la AdePlast nu s-a simtit criza. In 2009 am stagnat, in 2010 am crescut cu 12%, iar in 2011 cu 11,7%. Dupa toti acesti ani am ajuns sa avem in 2012 o crestere record de aproape 30%, la o cifra de afaceri de peste 184 milioane de lei si mai mult de o dublare a profitului la peste 14 milioane lei. Chiar si in 2013, un an extrem de dificil pentru sectorul constructiilor, vom reusi sa avem o evolutie foarte buna, avand in vedere ca la 9 luni am inregistrat o crestere de aproximativ 37%”, declar Marcel Barbut, CEO AdePlast.

De ce as cumpara actiuni AdePlast?

Listarea AdePlast este primul IPO al unei companii private din ultimii cinci ani. Inainte de a raspunde la intrebarea „De as cumpara actiuni AdePlast?” trebuie spus ca intr-un domeniu puternic afectat de criza economico-financiara, Adeplast a ramas o companie profitabila cu rate importante de crestere.

Adeplast in cifre:
• marja EBITDA medie de 19,1% pentru perioada 2010-2012 si 18,5% in anul 2012 (calculata ca EBITDA/venituri totale)
• rata medie profitului net de 8,4% in anul 2012 (calculata ca profit net/venituri totale)
• rata de crestere a veniturilor totale 27,9% in 2012 fata de 2011
• rata de crestere a profiturilor nete de 165,4% in 2012 fata de 2011
• rata de crestere a profiturilor nete de 65,4% in semestrul I 2013 fata de semstrul I 2012

Oferta Adeplast este prima oferta publica din Romania in care toate subscrierile sunt revocabile, oferta fiind urmata de un plan de stabilizare a pretului, prin care emitentul poate achizitiona actiuni proprii in cazul in care pretul acestora scade sub pretul de alocare in oferta. Oferta Adeplast va fi insotita de drepturi de alocare, care vor fi tranzactionate la bursa pana la momentul listarii propriu-zise a actiunilor, pentru a acorda investitorilor cat mai curand posibilitatea lichidizarii investitie. Aceasta oferta se distribuie prin toata reteaua Bancii Comerciale Romane, cea mai mare banca din Romania, prin Intercapital Invest si prin orice broker care semneaza un angajament de distributie a fertei. Oferta va fi distribuita si prin internet de catre Intercapital Invest si de catre orice broker care semneaza un angjament de distributie a ofertei. Pentru investitorii de retail se va oferi un discount din pretul de alocare. Actionarul majoritar si CEO Adeplast si-a luat angajamentul de a nu vinde actiuni si a nu initia nicio majorare de capital pe o perioada de sase luni de la aprobarea prospectului.

Investirea fondurilor obtinute din Oferta

Adeplast face oferta publica de actiuni pentru a sustine dezvoltarea sa viitoare. In cadrul acestei dezvoltari, prioritar este un proiect de edificare a unei fabrici de vata bazaltica pe platforma de la Corlatesti, jud. Prahova. Aceasta investitie va totaliza 19,5 milioane EURO si va fi finantata printr-o combinatie de credit bancar, ajutor de stat (schema de ajutor de stat stabilita prin HG 1680/2010) si capital propriu obtinut in urma ofertei publice de actiuni.

Produsele pe baza de vata bazaltica pe care Adeplast intentioneaza sa le produca sunt complementare celorlalte produse din portofoliul Adeplast, in special pentru zona de reabilitari termice unde Adeplast va avea astfel capacitatea de a oferi clientilor un pachet complet de materiale de izolatie si finisaje.
Perspectivele pentru piata de vata bazaltica sunt favorabile si date de cresterea asteptata pentru renovarea locuintelor vechi, potentialul mare de reabilitare a cladirilor de blocuri vechi si potentialul mare de constructie pentru cladirile nerezidentiale.
Proiectul se va dezvolta pe cca 5 ha, va fi cea mai mare capacitate de productie instalata pentru vata bazaltica din Romania si va acoperi in mod semnificativ importurile actuale de vata bazaltica din Romania, avand si tinte importante pentru export.

“Mesajul pe care vrem sa-l dam investitorilor este sa vina alaturi de o companie 100% romaneasca in procesul nostru de dezvoltare ambitioasa. Continuam investitiile in tehnologie pe cele trei platforme industiale, pentru a crea din AdePlast un brand regional. Calitatea produselor noastre a inceput sa fie recunoscuta peste hotare, in tari cu traditie in zona productiei de materiale de constructii, cum sunt Austria, Germania sau Ungaria. in plus, AdePlast exporta constant in Liban si Republica Moldova, iar cantitatile cresc de la an la an. De asemenea, asocierile AdePlast cu nume mari la nivel mondial, cum sunt Düfa (Meffert), Schömburg sau parteneriatele cu Neopor (BASF), Ediletco si Zentyss demonstreaza inca o data credibiltatea, anvergura, dar si potentialul companiei noastre.

Consideram ca achizitia actiunilor AdePlast nu reprezinta o simpla investitie a unor bani, ci un insemn al invingatorilor care vor sa fie alaturi de industria romaneasca performanta”, precizeaza Marcel Barbut.

Atentie! Viza de aprobare aplicata pe prospectul de oferta nu are valoare de garantie si nici nu reprezinta o alta forma de apreciere a A.S.F. cu privire la oportunitatea, avantajele sau dezavantajele, profitul ori riscurile pe care le-ar putea prezenta tranzactiile de incheiat prin acceptarea ofertei publice obiect al deciziei de aprobare. Decizia de aprobare certifica numai regularitatea prospectului in privinta exigentelor legii si ale normelor adoptate in aplicarea acesteia. Cititi prospectul inainte de a subscrie! Tranzactiile cu instrumente financiare implica si riscuri, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa: fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau profiturilor, fluctuatia cursului de schimb.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »


Setari Cookie-uri