Consiliul de Administratie al Cemacon SA (CEON) a solicitat Adunarii Generale a Actionarilor infiintarea unei societati comerciale noi, cu denumirea SC Cemacon Real Estate SRL, avand ca obiect principal de activitate “Cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii”.

Printre principalele obiective ale Cemacon se numara vanzarea platforma pe care o detine in centrul orasului Zalau, care cuprinde vechea linie de productie, inchisa in 2011, cat si un teren de sase hectare, tranzactie a carei valoare se poate ridica pana la 8 milioane de euro.
"Dupa inaugurarea fabricii noi din Recea (judetul Salaj), in septembrie 2010, am ajuns la o capacitate foarte ridicata, astfel ca functionarea liniei vechi din Zalau, care avea si costuri mai ridicate, nu se mai justifica. Fabrica veche, inchisa in 2011, este amplasata in apropiere de centrul orasului, pe o platforma de 6 hectare. Vanzarea acestor active este o idee pentru a mai usura din povara creditelor", a declarat agentiei Mediafax - Liviu Stoleru (foto), directorul general si presedintele Consiliului de Administratie al producatorului de caramizi, Liviu Stoleru.
Compania negociaza cu BCR restructurarea unui credit in valoare de 26-27 milioane euro la momentul accesarii, utilizat pentru constructia fabricii de caramizi din Recea.
Stoleru a afirmat sunt in derulare discutii pentru vanzarea terenului, iar linia veche ar putea fi cedata unui investitor din afara Romaniei, existand o astfel de varianta in Orientul Mijlociu.
El a precizat ca pretul de vanzare al celor doua active va face obiectul negocierilor cu potentialii cumparatori, iar terenul si linia de productie sunt evaluate la 3-4 milioane euro, respectiv 4 milioane euro.
Solicitarea reprezentantilor Cemacon va urma sa fie analizata in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA), programata pentru 25 octombrie 2013.
Pe ordinea de zi a AGA mai exista si propunerea de aprobare a unui pachet de bonusare pentru managementul societatii.
Compania a inregistrat in primele sapte luni ale acestui an un avans al vanzarilor de 40% in valoare si 36% in volum si estimeaza ca va incheia 2013 cu afaceri de 50 milioane lei, mai mari cu 40% fata de 2012.
Vanzarile companiei sunt derulate in principal printr-o retea de 150 de parteneri la nivel national, ponderea cea mai ridicata a livrarilor fiind in Transilvania. Cemacon vinde si direct catre proiecte si a deschis in acest an trei centre proprii de distributie, la Timisoara, Suceava si Bacau. In plus, producatorul de caramizi este interesat si de exporturi, tatonand in acest sens piata din Ucraina.
Cei mai mari actionari ai Cemacon sunt fondul de investitii KJK Fund SICAV-SIF, inregistrat in Luxemburg si administrat de compania finlandeza KJK Capital Management (29,1%), SSIF Broker Cluj-Napoca (13%), iar seful Casei de Insolventa Transilvania Andrei Cionca detine impreuna cu alte persoane si firme un pachet reprezentand 21,8% din actiuni, potrivit celor mai recente date disponibile.
Actiunile Cemacon Cluj-Napoca sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti (simbol bursier CEON).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri