Un copac in centrul cladirii de birouri, forme jucause, flori si fluturi, asa arata sediul Secom, una dintre companiile importante specializate in importul si distributia suplimentelor naturale.

Biroul Secom este unul vesel si plin de energie, iar cei 44 de angajati care lucreaza in sediul din Tunari au parte de lumina naturala din belsug, natura “la purtator” si elemente decorative jucause.

Secom si-a construit propria cladire de birouri la intrarea in comuna Tunari din nevoia de crestere a spatiului si in acelasi timp pentru a avea sediul mai aproape de depozit. Cladirea de 2 etaje a companiei, care gazduieste spatiile de birouri, dar este si un concept store, are o forma circulara, ce imbratiseaza un copac care se inalta in centrul scarilor de metal.Ca urmare a structurii circulare, spatiul beneficiaza de foarte multa lumina naturala.

“Sediul a fost proiectat si construit conform activitatii si profilului nostru, reusind astfel sa cream un spatiu de lucru modern si placut. In plus, faptul ca birourile se afla in aceeasi locatie cu depozitul usureaza considerabil desfasurarea activitatii si chiar construirea unui spirit de echipa”, a spus oficialii Secom referindu-se la punctele forte ale acestui spatiu.

Tot la capitolul plusuri, Secom include si faptul ca terenul pe care este amplasata cladirea permite atat extinderea zonei de birouri, cat si a depozitului de 400 mp.

La categoria puncte slabe, oficialii Secom includ localizarea cladirii, insa mentioneaza ca “prin achizitionarea unui autocar propriu facilitam personalului accesul la sediu”. Design-ul sediului este unul proaspat, motivational pentru staff-ul tanar, iar reprezentantii companiei au fost foarte implicati in design – de la alegerea produselor pana la finisaje. Culorile predominante sunt gri si verde, parte din branding-ul companiei, cu accente de albastru.

“Viziunea companiei Secom de a conecta oamenii si natura a fost punctul de plecare in design-ul noului lor birou.Sediul lor - o cladire circulara, de doua etaje, care imbratiseasa un copac impresionant – este inspirat de conceptul de biofilie, care teoretizeaza ca oamenii au nevoia biologica de a fi conectati cu natura si ca aceasta conectare influenteaza bunastarea, productivitatea si relatiile sociale”, au spus reprezentantii COS, compania care a gestionat amenajarea birourilor de 600 mp ale Secom.

In cladirea Secom, fiecare departament isi desfasoara activitatea intr-un birou separat, iar in cadrul acestuia exista un open space pentru persoanele din zona de executie si un birou dedicat coordonatorului de departament. In birourile din Tunari exista doua sali de sedinta formale si o sala informala.

Momentan angajatii se pot relaxa in cafetaria din sediul Secom, insa compania planuieste ca atunci cand va extinde cladirea sa aiba si un spatiu dedicat relaxarii.

“Pentru moment nu exista un spatiu de relaxare, insa la extinderea cladirii cu inca un etaj avem in plan o zona dedicata relaxarii”, au precizat oficialii Secom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri