Proiectul privind un studiu de fundamentare prin care sa se decida cum vor fi reabilitate zece cladiri cu risc seismic din Centrul Istoric aflate in proprietatea municipalitatii, construite intre 1824 si 1930, a fost aprobat, joi, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Proiectul de hotarare are in vederea aprobarea unui studiu de fundamentare prin care sa fie prospectata posibilitatea inceperii unui proiect de investitie in regim de concesiune de lucrari publice sau servicii ori printr-un parteneriat public- privat pentru consolidarea si restaurarea cladirilor cu risc seismic din Centrul Istoric aflate in proprietatea municipiului Bucuresti.

Pe lista imobilelor pentru care ar putea fi realizat studiul de fundamentare se afla zece cladiri cu ani de constructie intre 1824 si 1930, cu regim de inaltime de pana la patru etaje si cu suprafete intre 144,45 metri patrati si 3.132,85 metri patrati.

Trei din cele zece cladiri sunt pe strada Lipscani, la numerele 33, 44 si 75, alte doua sunt pe strada Blanari, la numerele 6 si 13 si cate una pe strazile Franceza nr. 5, Covaci nr. 11, Baratiei nr. 50, Sfanta Vineri nr. 7, corpul B si Calea Mosilor nr. 82 (cunoscuta sub numele de Hanul Polonez).

Studiul de fundamentare trebuie sa aiba in vedere modalitatea in care se vor consolida si restaura cladirile, sustinerea financiara si care va fi contributia municipalitatii, dar si mai multe alternative de realizare a proiectului, potrivit expunerii de motive a proiectului.
In document se precizeaza ca cele mai multe cladiri din Centrul Vechi al Capitalei nu au fost renovate si consolidate de zeci de ani si pot sa se prabuseasca in orice moment peste terasele amenajate la parter.

Totodata, in raportul de specialitate al proiectului se arata ca, avand in vedere "efectele crizei economice asupra veniturilor publice aflate la dispozitia municipiului Bucuresti si al limitarii capacitatii de atragere de imprumuturi locale", se considera ca "necesar si oportun" ca lucrarile de consolidare sau restaurare sa se realizeze ori in regim de concesiune, ori in parteneriat public-privat.

Zona Centrului Istoric ocupa o suprafata de aproximativ 50 de hectare si este amplasata in perimetrul cuprins intre Bulevardul Regina Elisabeta (la nord), Bulevardul Corneliu Coposu si Splaiul Independentei (la sud), strada Hristo Botev (la est) si Calea Victoriei (la vest).

In zona istorica a Capitalei, cladirile sunt detinute de persoane private, in totalitate de municipalitatea bucuresteana sau in comun de persoane private si municipalitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri