Au inceput sa construiasca in plin boom imobiliar, au vandut ca multi altii pe hartie peste 1.000 de unitati locative si ca in multe alte cazuri o data cu venirea crizei investitorii au renuntat la achizitionarea pachetelor pe care le doreau initial. Spre deosebire, insa de multi alti dezvoltatori, in ultimul an Opus Land a reusit sa isi consolideze o revenire pe piata rezidentiala. Vanzarile in 2013 au atins 230 de unitati, iar pentru 2014 Ahmet Buyukhanli, dezvoltatorul Cosmopolis, tinteste sa vanda 400 de locuinte.

Inca de la inceputul anului, oficialii Cosmopolis si-au produs dublarea vanzarilor pe 2013.

La data anuntarii Coldwell Banker ca agent exclusiv, la inceput de 2013, Buyukhanli declara ca tinteste dublarea vanzarilor, pana la o medie de 13 unitati lunar. Se pare insa ca lucrurile au mers mai bine decat cele mai optimiste asteptari, asa ca pana in prezent rata medie lunara a vanzarilor este de 23 unitati.

Adaptarea continua, produsele diversificate si capacitatea de a colabora cu partenerii si a asculta ceea ce spune piata au fost factorii care, potrivit lui Ahmet Buyukhanli, seful Opus Land, au determinat evolutia pozitiva a vanzarilor.

La asa vanzari si asteptarile companiei pentru 2014 au crescut, astfel incat Ahmet Buyukhanli a declarat pentru wall-street.ro ca anul viitor mizeaza pe vanzarea a 400 de unitati locative, urmand sa demareze constructia a 450 de locuinte in 2014, investitie care va ajunge la 16-17 mil. euro.

In prezent in proiectul Cosmopolis sunt circa 180 de unitati locative in constructie, locuinte care urmeaza sa fie finalizate pe parcursul urmatoarelor luni.

Pe masura ce complexul rezidential devine mai amplu, compania investeste si in alte facilitati. Recent supermarketul Cosmo Market din proiect a devenit Carrefour Express, intrand in franciza Carrefour.

Buyukhanli se gandeste insa si la amenajarea unei plaje pe lacul ca margineste complexul, de asemenea sunt discutii si pentru un teren de tenis, iar serviciul de Shuttle este imbogatit o noua destinatie, mallul Promenada, pe langa microbuzul care ii ducea pe rezidenti doar pana la metrou Pipera.

Pentru 2015, Buyukhanli se gandeste sa dezvolte in complex si un centru comercial de dimensiuni mici, o investitie undeva la 2 mil. euro, mai ales ca pana atunci estimeaza ca in complex vor locui circa 5.000 de oameni, spre deosebire de 2.000 cati sunt in prezent.

Din peste 1.200 de locuinte finalizate deja in Cosmopolis doar 40 sunt inca nevandute, desi o daca cu venirea crizei au fost anulate precontractele pentru 800 de unitati locative.

Cosmopolis este amplasat in zona de nord-est a Bucurestiului, in apropiere de Soseaua de Centura, intre podurile din Pipera-Tunari si Andronache-Stefanestii de Jos. Investitiile in cadrul Cosmopolis depasesc 230 de milioane de euro, in constructia de locuinte, infrastructura, spatii comerciale si spatii verzi.

Proiectul este dezvoltat de Opus Land Development, parte a unui grup de companii detinut de familia Buyukhanli din Turcia, unul din cei mai vechi si experimentati dezvoltatori imobiliari din Turcia tinand cont ca activitatea in sectorul de constructii a inceput in 1956. Grupul de companii a construit pana in prezent proiecte incluzand mii de apartamente sau camere de hotel. Opus Land Development a finalizat recent in Istanbul un proiect rezidential, Barbaros Besiktas, cu 30 de etaje si o suprafata construita de 40.000 de metri patrati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri