Administratorul judiciar al complexului imobiliar Alia Apartments, in insolventa de anul trecut, a reusit sa vanda apartamente in ansamblu in valoare de 11,2 milioane de euro, plus TVA, pretul mediu de vanzare fiind de 228.500 de euro.

Proiectul rezidential Alia Apartments a insumat in perioada insolventei vanzari de aproximativ 11,2 milioane de euro + TVA, astfel ca 62% dintre apartamente au fost vandute dupa intrarea in procedura, la un pret mediu de 228.500 euro/unitate, se arata intr-un comunicat al Casei de Insolventa Transilvania (CITR), administratorul judiciar al proiectului, relateaza Mediafax.

Agentul imobiliar al proiectului este Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Firma Alia Inmobiliaria, dezvoltatorul complexului imobiliar din apropierea Arcului de Triumf finantat cu 25 milioane de euro de UniCredit Group, a intrat in insolventa in primavara anului trecut. Firma, parte a grupului spaniol Alius, a finalizat in 2010 complexul imobiliar Alia Apartments, in care au fost construite trei blocuri totalizand 124 de apartamente, in urma unei investitii de 50 milioane euro.

Cea mai scumpa locuinta in complex este un duplex de 617 metri patrati, care la finalizarea proiectului era scos la vazare la un pret de circa doua milioane de euro.

Apartamentele au suprafete cuprinse intre 65 mp si circa 300 mp, cu exceptia duplexului de sase camere, care are 617 mp, situat la etajul 20 al celei mai inalte cladiri din complex. La etajele superioare ale cladirilor se gasesc duplex-uri, fiecare cu piscina proprie.

"Piata imobiliara este in continuare intr-un impas, insa avem semne ca lucrurile revin, incet, pe un trend ascendent. Proiectele pe care le administram au reusit in ultima perioada sa genereze interes pentru cumparatori. Suntem, astfel, pe drumul pe care ni l-am propus", a declarat Andreea Cionca-Anghelof, asociat coordonator in cadrul CITR.

Totodata, ritmul de vanzare in cadrul proiectului Mao Life Residence din Cluj, administrat tot de CITR, a crescut de 5 ori in insolventa fata de perioada anterioara acestei proceduri. Daca in cadrul proiectului se vandusera doar 44 de apartamente in 4 ani, in prezent, la 8 luni dupa intrarea in procedura s-au vandut 38 de apartamente.

Si in privinta inchirierilor proiectele din portofoliul CITR au inregistrat un trend ascendent anul acesta. Atat proiectele rezidentiale, cat si spatiile de birouri au un grad de ocupare ridicat.

Astfel, rata de ocupare in cadrul proiectului de birouri Swan Office & Technology Park Pipera a crescut la aproape 40%, iar patru companii s-au mutat deja in noile spatii, de la intrarea proiectului in administrarea CITR.

Pe segementul inchirierilor rezidentiale, in portofoliul CITR proiectul Alia Apartments este cel mai bine cotat, avand in prezent aproximativ 10 de apartamente inchiriate, la un pret mediu de inchiriere de 2.200 euro/luna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri