Compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania (CBAR) estimeaza ca va incheia anul cu afaceri in crestere cu minim 5-10% fata de valoarea de 4,5 milioane euro raportata anul trecut, evolutie determinata in special de departamentele rezidential si property management.

"Anul 2013 a fost un an de consolidare pentru CBAR. Estimam o crestere a cifrei de afaceri in acest an de minim 5%-10% fata de 4,5 milioane de euro in 2012 (activitatea CBAR in Romania este inregistrata pe un grup de companii, in functie de domeniul de activitate - retail, property management etc - si de zona pentru sucursalele cu activitate pe segmentul rezidential)", a declarat Valentin Ilie, directorul executiv al companiei, scrie Mediafax.

Departamentele rezidential si property management au continuat sa fie cele mai importante in activitatea companiei, alaturi de departamentul specializat in servicii de real estate owned management, respectiv servicii pentru proiecte aflate in distressed/insolventa sau preluate de catre institutiile finantatoare.

"In 2013 ne-am dezvoltat puternic activitatea pe segmentul ansamblurilor rezidentiale noi. Dupa ce anul trecut am fost numiti agenti exclusivi pentru proiectele rezidentiale ale GTC Romania, in 2013 am fost desemnati ca agent exlusiv pentru Cosmopolis si Metropolis. Spre exemplu, numai in cazul Cosmopolis am inregistrat performante bune cu aproximativ 230 de locuinte vandute in primele zece luni. In total, in aceasta perioada am intermediat vanzarea a peste 450 de locuinte in proiecte rezidentiale noi de mari dimensiuni. In aceste conditii, departamentul rezidential a avut o crestere de 30% in acest an", a aratat Ilie.

CBAR se afla pe primul loc in topul companiilor de consultanta imobiliara din Romania, dupa cifra de afaceri raportata in 2012.

Pe segmentul de property management compania si-a consolidat activitatea, administrand in prezent mii de proprietati la nivelul intregii tari, cu ajutorul birourilor amplasate in toate marile zone geografice din Romania.

"Piata de consultanta imobiliara si rezultatele inregistrate de catre consultanti sunt in prezent puternic dependente de expertiza fiecaruia pe un anumit segment al pietei imobiliare. Este cu totul o alta piata, fie ca vorbim de consultanta, piata imobiliara sau alt segment economic. Se munceste mult mai mult, de multe ori pe venituri mai reduse si trebuie sa fii foarte bine optimizat din punct de vedere al costurilor si procedurilor proprii. Spre exemplu, piata rezidentiala a fost considerata ca fiind cea mai dificila, fiind si cea mai afectata de efectele crizei economice. Totusi, in toti acesti ani de criza economica, au existat dezvoltatori care s-au adaptat, care au construit si livrat apartamente noi, care au inregistrat vanzari bune, determinandu-i an de an sa construiasca in continuare", a adaugat Ilie.

Pe piata de consultanta imobiliara mai activeaza companii precum Colliers International, The Advisers/Knight Frank, DTZ Echinox, CBRE, Jones Lang LaSalle, EHL Real Estate, Cushman&Wakefield, devenita in acest an Cushman&Wakefield Activ Property Services, sau BNP Paribas Real Estate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri