Patrick Vrabie13 Ianuarie 2014 in Imobiliare si constructii

Revolutie tehnologica in constructii: o imprimanta 3D gigant poate construi o casa in cel mult 24 de ore | VIDEO


Revolutie tehnologica in constructii: o imprimanta 3D gigant poate construi o casa in cel mult 24 de ore | VIDEO

Un profesor de la o universitate din California a proiectat o imprimanta 3D gigant capabila sa construiasca o casa in cel mult 24 de ore.

Robotul dezvoltat de catre Behrokh Khoshnevis vine echipat cu o duza care imprastie beton si care poate construi o casa pe baza unui model setat din calculator in cel mult doua zile, relateaza BusinessInsider.
Tehnologia, denumita Contour Crafting, ar putea revolutiona complet industria constructiilor, explica specialistii, care sustin ca muncitorii nu vor fi nevoiti decat sa alinieze doua sine prin intermediul careia locuinta sa fie ridicata.
O data montat sistemul de sine cu beton, rolul muncitorilor va ramane doar acela de a se ocupa de finisaje si de montarea usilor sau a ferestrelor.
Tehnologia Contour Crafting ar putea de asemenea reduce cu mult costul total pentru ridicarea unei case si ar putea face ca repararea locuintelor afectate de dezastrele naturale sa fie mai usoara.
Desi este inca in stadiu incipient, profesorul universitar sustine ca aceasta tehnologie nu va elimina slujbele din acest sector, ci va crea mai multe.
Mai multe detalii despre cum functioneaza sistemul revolutionar, in clipul de mai jos.

Recomandare Bucuresti, printre cele mai atractive zece piete imobiliare din Europa
Citeste si

mai multe articole din Imobiliare si constructii
}