AFI Europe vrea sa introduca in acest an un sistem de plata a parcarii in centrul comercial AFI Palace Cotroceni si are in vedere extinderea cu inca 400 de locuri de parcare, pentru a rezolva problema aglomeratiei pe perioada de iarna si a week-end-urilor.

"Vrem sa introducem in acest an sistemul de plata a parcarii. Nu stiu care va fi sistemul, dar vrem sa introducem plata din acest an. Iarna si in week-end, datorita popularitatii centrului comercial, cele 2.500 de locuri de parcare nu sunt de ajuns. Am vazut ca multe persoane utilizeaza parcarea dar nu vin in centrul comercial. Multe persoane din Drumul Taberei isi tin masinile in parcarea noastra iarna, de asemenea si cei care lucreaza in cladirile de birouri din apropiere. Locurile de parcare sunt pentru cei care vin sa cumpere din mall. Ne propunem sa-i scoatem afara pe cei care nu merg in mall, dar folosesc parcarea, in timp ce cei care fac cumparaturi nu vor plati, ci doar beneficiaza de acest sistem", a declarat agentiei Mediafax David Hay, directorul executiv al AFI Europe Romania.
El a mentionat ca in viitor vor fi taxati si cei care fac cumparaturi, dar cu o suma destul de redusa.
In acelasi timp, Hay a aratat ca planurile companiei sunt de a extinde parcarea cu inca un nivel, respectiv 400 de locuri, investitie care ar urma sa fie realizata in acest an sau anul viitor.
In ceea ce priveste mixul de chiriasi ai centrului comercial din zona Drumul Taberei, reprezentantul AFI Europe a mentionat mutarea magazinului Sephora si ocuparea spatiului de catre parfumeria Douglas la parterul mall-ului, precum si mutarea magazinului Domo de la parter la etajul 1.
"Sephora se va muta la primul etaj. Dar acestea sunt doar o parte din schimbarile pe care dorim sa le facem in acest an, care au ca scop cresterea vanzarilor si a traficului. Vor mai fi retaileri care vor pleca, unii se vor muta, cum este cazul Domo, pe care l-am mutat de la parter, la etajul 1, unde aveam un spatiu gol. Astfel, am ocupat un spatiu gol si in acelasi timp am lasat un spatiu disponibil intr-o pozitie foarte buna, pe care il putem inchiria la o chirie mai mare decat cea pe care o platea Domo. Vom continua aceste schimbari, pe care le-am facut in ultimii ani, dar in acest an ne vom concentra pe acest proces", a aratat Hay.
El a precizat ca exista cereri foarte multe din partea retailerilor de a extinde suprafata ocupata in prezent, dar ca posibilitatile de marire a spatiului centrului comercial sunt limitate.
"Avem cereri de la retaileri pentru extinderi, ne gandim cum sa ne extindem si avem si cateva idei, daca am mai avea 6.000-7.000 am fi fericiti. Cautam solutii sa extindem spatiile, sper sa putem sa creem spatiile acestea", a afirmat reprezentantul AFI Europe.
Anul trecut magazinul H&M a fost extins cu 800 de metri patrati.
Referitor la performanta centrului comercial de anul trecut, Hay a aratat ca vanzarile si traficul au avut o crestere "frumusica" fata de anul anterior, fara sa ofere detalii. In primele noua luni ale anului trecut vanzarile retailerilor au crescut cu 5,3%.
"Pentru acest an ne asteptam tot la crestere, pentru ca avem un produs bun, s-a stabilizat ca un centru dominant, atat pentru entertainment cat si pentru shopping. De asemenea, vedem o imbunatatire a situatiei economice in Europa, care va influenta de asemenea si Romania. Totodata, zona de birouri ne va aduce in medie zilnic circa 2.000 de persoane in plus in centrul comercial", a explicat Hay.
Tot pe segmentul de retail, AFI intentioneaza sa finalizeze in luna aprilie zona de distractie, inclusiv cinematograful din centrul comercial din Ploiesti, dar si inceperea constructiei unui centru comercial in Bucurestii Noi si a unui parc de retail in Arad. Inceperea acestora depinde insa de chiriasi.
Cele mai apropiate planuri de investitii vizeaza insa segmentul de birouri, unde AFI vrea sa inceapa in urmatoarele doua luni constructia ultimelor doua cladiri din AFI Park. Constructia se va face concomitent, cele doua imobile fiind unite de un pod.
"Tot pentru acest an vrem sa finalizam designul si sa pregatim terenul pentru proiectul de birouri din zona Progresului (fosta fabrica Inox, n.r.) pe care probabil ca il vom incepe in 2015 si de asemenea sa ne pregatim cu cel putin un proiect rezidential pentru momentul in care piata isi va reveni", a mai aratat Hay.
AFI Europe detine terenuri pentru dezvoltari rezidentiale in mai multe zone, precum Bucurestii Noi, Pipera sau Magurele.
Reprezentantul dezvoltatorului israelian este optimist in ceea ce priveste piata investitionala din Romania si previzioneaza o crestere a interesului investitorilor pentru active imobiliare de pe piata locala.
"Chiar daca nu vor fi tranzactii in 2014, vom vedea un interes crescut din partea fondurilor de investitii internationale mari. Piata internationala isi da seama ca Romania este urmatoarea tinta de investitii din Europa Centrala si de Est. Polonia si Cehia sunt mature deja, au multe proprietati, dar yieldurile au scazut. In Romania, yieldurile sunt la niveluri normale, si de aceea este un moment bun pentru investitii, pentru a intra pe piata la un anumit yield si sa astepti cativa ani pentru o scadere cu 100, 150 de puncte de baza. Problema este lipsa proiectelor, nu sunt destule proiecte. In acest an insa lucrurile se vor schimba, vom vedea mai multe produse mature pe piata precum Floreasca Park, Green Gate, AFI Park, Skanska. Vor fi mai multe produse noi pe piata si o oferta mai mare pentru aceste fonduri", a conchis Hay.
AFI Europe dezvolta si gestioneaza diverse proiecte comerciale si rezidentiale in Romania, Cehia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania si Letonia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri