Globalworth Real Estate Investments, fondul omului de afaceri Ioannis Papalekas, a selectat firma Bog’Art pentru antrepriza generala a constructie turnului de birouri Bucharest One din zona Barbu Vacarescu-Floreasca.

Bog’Art a mai construit cladiri de birouri importante ca Tower Center International, Charles de Gaulle Plaza si City Gate.
Globalworth a finalizat achizitionarea terenului pe care va fi amplasat turnul de birouri in decembrie, tot la finalul anului trecut obtinand si toate avizele necesare constructiei. Proiectul ar urma sa inceapa in acest an si sa fie finalizat in al treilea trimestru din 2015.
Bucharest One va avea o suprafata construita de 48.732 metri patrati, respectiv peste 24 de etaje.
Proiectul va fi ridicat pe terenul pe care a activat anterior showroom-ul Porsche Aviatiei.
Fondul Globalworth Real Estate Investments intentioneaza sa investeasca circa 60 de milioane de euro in proiect. Potrivit unui anunt anterior al fondului de investitii, 50-55 milioane de euro din investitie ar urma sa reprezinte surse atrase. Fondul a anuntat in septembrie ca a agreat cu o banca europeana termenii privind finantarea proiectului, insa de atunci nu au mai fost publicate alte informatii in acest sens.
Globalworth Real Estate Investments, fondul lui Ioannis Papalekas, detine sapte proiecte imobiliare din Bucuresti, fondul fiind listat pe piata secundara de la Londra, de unde a reusit sa atraga 53 de milioane de euro.
Proiectele includ doua cladiri de birouri, turnul Tower Center din Piata Victoriei din Capitala si City Offices (fostul City Mall), doua blocuri de cate 300 de locuinte - complexul UpGround, un proiect logistic in Timisoara si trei terenuri in nordul Bucurestiului unde se vor ridica cladiri de birouri. Valoarea tuturor activelor detinute de fondul de investitii este de circa jumatate de miliard de euro.
Globalworth Real Estate Investments are ca tinta proiecte existente sau care urmeaza sa fie dezvoltate, dar si proiecte neperformante sau subevaluate, care pot fi transformate in active performante si vandabile.
Papalekas este unul dintre cei mai discreti miliardari din imobiliare. Printre cele mai mari afaceri imobiliare dezvoltate si apoi vandute de omul de afaceri se numara Upground, proiect achizitionat de divizia imobiliara a Deutsche Bank pentru 340 mil. euro in perioada de boom. Omul de afaceri a fost extrem de activ in ultimul an, el achizitionat proiectul de birouri Tower Center, dar si turnul de birouri Cathedral Plaza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri