Grupul spaniol Gran Via, care detine terenurile mai multor foste platforme industriale din Bucuresti, estimeaza ca va vinde lunar 10-15 locuinte in primul imobil dezvoltat in Capitala, pe platforma Frigocom din Drumul Taberei, unde un apartament cu doua camere costa circa 46.000 euro.

Compania va finaliza in luna aprilie un imobil de 84 de locuinte, investitie de 4,5 milioane de euro, sustinuta din fonduri proprii. Investitia nu include costul terenului.

"Am crezut intotdeauna in piata romaneasca, iar in ciuda crizei financiare, in 2012 am inceput sa investim. Am investit 4,5 milioane de euro in primul bloc de locuinte din Bucuresti, pe langa cele 120 de milioane de euro, alocate pentru achizitia terenurilor din Bucuresti si Constanta. Este un moment bun in piata de a cumpara o locuinta, dar este o lipsa de proiecte care sa indeplineasca cerintele cumparatorilor", a declarat Antoanela Comsa, directorul general al West Development Prime Dezvoltare, parte din grupul Gran Via, potrivit Mediafax.

Locuintele sunt vandute cu circa 800 de euro pe metru patrat, plus TVA, astfel ca o garsoniera de 37 mp costa 40.000 euro, fara TVA, un apartament cu doua camere, de 50 metri patrati, porneste de la 44.000 euro, iar o locuinta de trei camere, cu 70 mp, este scos la vanzare la 67.000 euro. Maximul de pret ajunge la 100.000 euro pentru singurul apartament de 100 mp utili din imobil. Cele mai multe locuinte sunt cu doua si trei camere. Preturile difera in functie de amplasamentul locuintei. Complexul are in prima faza 84 de locuri de parcare, disponibile la vanzare la 4.000 de euro, plus noua locuri pentru oaspeti.

Compania vrea sa inceapa in acest an a doua faza a proiectului, constand in doua blocuri, similare cu primul, care in total vor avea circa 170 de locuinte, investitie de 9 milioane de euro.

"Speram sa incepem cat mai repede constructia urmatoarei faze, dar depinde de actionari, de ritmul vanzarilor. Daca vanzarile merg asa cum sper, adica 10-15 apartamente vandute pe luna, vom incepe a doua faza in primavara-vara. Avem certificatul de urbanism si urmeaza sa obtinem avizele pentru autorizatia de constructie. Vom investi de asemenea fonduri proprii in conditiile in care bancile pentru a acorda finantare cer sa ai 30% din apartamente vandute inainte sa incepi sa cheltui din banii imprumutati. Este o conditie foarte dura si este problema tuturor dezvoltatorilor de locuinte", a adaugat Comsa.

Rafaela Nebreda, managing partner al portalului imoteca.ro, agentul exclusiv al proiectului, a declarat ca exista deja interes pentru achizitia de locuinte in complexul dezvoltat de grupul spaniol, desi vanzarile au inceput recent.
"Suntem pe piata de doua saptamani si deja am primit foarte multe telefoane de la persoane din cartier, care vor sa-si vanda locuintele vechi si sa cumpere un apartament mai mare (...) Dupa cinci ani de scadere, avem semnale care indica o stabilizare a pietei si faptul ca vom avea o noua tendinta", a spus Nebreda.

Gran Via mai detine terenuri si la Electrotehnica, vizavi de mallul Plaza Romania, precum si la Tricodava, in Ghencea. In total, compania are in proprietate circa 90.000 de metri patrati, achizitionati in perioada 2007-2008. Totodata, grupul spaniol detine un teren de 60.000 metri patrati la Constanta, unde deja a ridicat fundatia pentru un bloc cu 20 de etaje.

"Pentru celelalte terenuri suntem in pregatire, lucram la proiecte pentru a gasi cea mai buna forma pentru piata de acum, dar, de asemenea, sa ne permita sa fim flexibili si pentru momentul in care cerintele de pe piata se modifica", a mentionat Comsa.

Pe terenul de la Electronica, compania intentioneaza sa construiasca, pe langa locuinte, spatii hoteliere si de birouri.

Compania a vandut in acest an 6.500 de metri patrati din platforma de peste patru hectare pe care o detineau vizavi de mallul Plaza Romania, banii urmand sa fie folositi pentru constructia de locuinte. Reprezentantul Gran Via a mai spus ca dezvoltatorul este dispus sa vanda si alte loturi de teren din cele pe care le detine in Bucuresti, mentionand insa ca deocamdata nu exista niciun investitor interesat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri