Segmentul rezidential are un potential mare in contextul existentei unui catalizator ca Prima Casa, iar compania Neocity Group cauta in prezent terenuri pentru dezvoltari rezidentiale in Bucuresti, a spus pentru wall-street.ro Nimrod Ben-Ami, CEO al dezvoltatorului imobiliar Neocity Group Romania.

Neocity Group a vandut la finalul anului trecut mallul City Park din Constanta catre fondul de investitii NEPI, o tranzactie de 81 mil. euro. La aceea data, oficialii Neocity au declarat ca sunt in cautarea a noi oportunitati de investitii pe plan local. Nimrod Ben-Ami a povestit despre planurile companiei in urmatoarea perioada si felul in care simte investitorul piata locala de real estate.

Potrivit lui Nimrod Ben-Ami, perspectivele pietei de real estate arata cel putin o imbunatatire usoara pe masura de situatia macroeconomica se imbunatateste, iar Romania devine o destinatie mai atractiva pentru furnizorii de servicii, companiile din productie, retaileri si investitori. “Aceste elemente vor avea un efect pozitiv cel putin pentru o parte, daca nu pentru toate sectoarele imobiliare. Speram ca si puterea de cumparare si increderea consumatorilor sa isi revina de asemenea, incet, dar stabil”, a completat seful Neocity, care a mentionat ca in opinia sa segmentul rezidential este unul cu mare potential in prezent.

Segmentul rezidential, potential urias in conditiile Prima Casa

“In opinia mea, segmentul rezidential are un potential urias in conditiile unui catalizator ca programul Prima Casa, care faciliteaza achizitia unei prime locuinte”, a spus Nimrod Ben-Ami, care mentioneaza ca este increzator in nevoie existenta in piata, in cererea latenta formata in ultimii ani, mentionand ca si increderea in stabilitatea locului de munca se imbunateste, iar dobanzile se stabilizeaza, astfel creditele ipotecare devin mai accesibile.

“Oamenii vor realiza si ca preturile de vanzare ale locuintelor se stabilizeaza si ca este posibil chiar sa creasca usor in viitor, iar asta va cataliza cererea”, a adaugat Nimrod Ben-Ami.

De altfel, Neocity Group cauta in prezent oportunitati de investitii in rezidential.

Ben-Ami, Neocity Group: Cautam terenuri pentru dezvoltari rezidentiale

”Cautam terenuri in Bucuresti pentru dezvoltari rezidentiale si analizam cateva oportunitati pentru lansarea unor noi proiecte de investitii. Dorim ca revenirea economica globala, care se va simti in urmatorii ani, sa ne gaseasca pregatiti”, a spus seful Neocity Group, mentionand ca daca un proiect are o calitate buna, ramanand in acelasi timp accesibil pentru tinerele familii care isi cumpara prima casa, atunci rezultatul va fi pozitiv.

Ce inseamna vanzarea City Park Mall pentru businessul si strategia companiei? Ca dezvoltator, pentru Neocity Group exitul este faza finala in ciclul oricarui proiect, spune Ben-Ami.

Neocity Group: Vanzarea City Park Mall, un profit satisfacator

Neocity Group a vandut anul trecut, intr-0 tranzactie consiliata de Colliers, mallul City Park Mall Constanta. City Park Mall a fost inaugurat in 2008, in plina criza economica, dupa o investitie de peste 70 mil. euro. Centrul comercial este unul dintre cele mai importante malluri din afara Bucurestiului.

“City Park Mall Constanta este un proiect de care suntem foarte mandri si dovedeste abordarea noastra prin care promovam inovatia in piata si cream pionierat cu proiecte de o calitate foarte buna”, spune Ben-Ami, explicand ca “vanzarea City Park Mall la un nivel de pret care sa ne ofere un profit satisfacator este pozitiv atat pentru noi cat si pentru piata, demostrand ca cine dezvolta si administreaza un proiect in mod corect poate aduce valoare atat clientilor cat si actionarilor chiar si intr-o perioada de criza”, spune Nimrod Ben-Ami.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri