Producatorul american de componente electronice Plexus a hotarat in 2011 sa se mute dintr-un spatiu inchiriat in propria cladire -Euro Business Park din Oradea, spatiu care cuprinde fabrica, zona de depozitare, dar si birourile.

In cadrul Plexus Oradea lucreaza 320 de persoane.

Birou Plexus Oradea

Cladirea in care este amplasat sediul americanilor de la Plexus are o suprafata totala de circa 27.000 mp din care zona de productie acopera aproape 13.000 mp, iar birourile se intind pe circa 9.400 mp, cu 6.500 mp de open space. Spatiile de depozitare ale companiei se intind pe 4.500 mp.

Sediul companiei este unul luminos, care abunda in zone de meeting si relaxare.

Plexus Oradea

“Avem 21 de sali de sedinta, 15 birouri manageriale si 3 sali de training care sunt folosite pentru a acomoda intalniri cu clienti sau intalniri interne ale Plexus. In plus, avem si cateva sali de interviu mai mici”, spun oficialii comapaniei.

Sediul cuprinde si o sala de mese impartita in zone cu diverse stiluri pentru a oferi un mediu de lucru relaxant pentru angajati. “Avem in plus si o zona amenajata afara, pentru zilele in care vremea este frumoasa”, au completat reprezentantii Plexus.
Plexus Oradea
Pe langa sala de mese, in biroul din Oradea al Plexus exista si zone de relaxare unde angajatii se pot opri pentru a servi un ceai sau o cafea sau zone de lucru informale.

“Conceptul de design si-a propus sa creeze un spatiu de lucru modern si fresh care sa incurajeze interactiunea prin spatiul deschis. Flexibilitatea este cheie, iar abilitatea de a creste sau micsora grupurile de lucru poate fi obtinuta usor prin conceptul de spatiu de lucru modular”, au mai spus oficialii Plexus.

Amenajarea birourilor Plexus din Oradea a avut in centru ideea sublinierii faptului ca Plexus este o companie de tehnologie.
Plexus Oradea
“Cand am abordat conceptul de design, am pornit de la viziunea clientului ca toata lumea care intra in sediul lor de doua etaje trebuie sa simta imediat ca Plexus este o companie de tehnologie. In plus, era necesar sa cream un mediu atractiv pentru profesionisti, pe o piata pe care exista competitie semnificativa in retentia angajatilor tehnici”, spun oficialii COS, compania care s-a ocupat de amenajarea biroului Plexus.

“Am propus un design de birou contemporan cu un aer high tech, separat in doua arii distinctive: zona de lucru pentru angajati si zona pentru clienti. Open space-ul arata foarte spatios si hi-tech, datorita alegerii de materiale si culori folosite pentru posturile de lucru: alb si gri pentru pereti si mobilier, cu accente de culoare albastra si rosie”, au adaugat oficialii COS.

Plexus Oradea

In prima faza, COS a intrat in proiect ca subcontractori de fit-out pentru GSE Group, compania responsabila de constructia cladirii pentru Plexus.

“GSE ne-a facut apoi legatura cu Plexus, ca potential furnizor de design si mobilier de birou. Am dedicat un manager de echipa local, responsabil pentru coordonarea a 150 de oameni, in calitate de subcontractor pentru COS. Majoritatea materialelor de constructie le-am importat direct din Germania, Franta sau Republica Ceha”, au mai spus oficialii COS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri