Turnul de birouri Bucharest One, dezvoltat de omul de afaceri Ioannis Papalekas in Barbu Vacarescu, este deja inchiriat in proportie de aproape 40%, un spatiu de 16.000 metri patrati fiind preluat pe 10 ani de Vodafone, in timp ce compania Huawei a inchiriat 2.500 metri patrati pe 5 ani.

Fondul de investitii Globalworth, controlat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, anunta inchirierea catre operatorul de telefonie mobila Vodafone a 16.000 metri patrati in turnul de birouri pe care il va construi pe strada Barbu Vacarescu din Bucuresti, contract pe o perioada de 10 ani, relateaza Mediafax.

"Am finalizat una dintre cele mai importante tranzactii de inchiriere de pe piata din Bucuresti. Contractul, pe o perioada de 10 ani, a fost finalizat recent cu Vodafone pentru 16.000 metri patrati in Bucharest One, cea mai mare tranzactie din acest an si una dintre cele mai mari de pe piata din Bucuresti care a fost incheiata vreodata", se arata intr-un raport al fondului. De asemenea, compania chineza Huawei a inchiriat o suprafata de 2.500 metri patrati in cladire pentru o perioada de cinci ani, astfel ca Bucharest One a ajuns la un grad de preinchiriere de 37,5%.

Vodafone are in prezent sediul central in cladirea Charles de Gaulle Plaza de la intrarea in parcul Herastrau, precum si doua centre de servicii in Pipera si pe strada Avrig de langa piata Obor.

Turnul de birouri dezvoltat de Papalekas va fi finalizat la sfarsitul lunii decembrie 2015 si va avea 23 de etaje, respectiv 46.000 metri patrati.

"Am agreat cu o institutie internationala financiara importanta termenii finantarii necesare dezvoltarii Bucharest One. Ne asteptam sa semnam documentele in trimestrul al doilea al acestui an", mentioneaza sursa citata. Investitia in proiect este estimata la 60 de milioane de euro, din care 50-55 milioane de euro ar urma sa reprezinte surse atrase.

Fondul a obtinut in acest an o finantare de 65 de milioane de euro de la cea mai mare banca elvetiana UBS, insa fondurile au fost utilizate pentru a finaliza preluarea imobilelor de birouri BOB, BOC si Tower Center International in portofoliul companiei.

Papalekas a infiintat Globalworth anul trecut, prin intermediul caruia isi controleaza portofoliul imobiliar. Omul de afaceri a finalizat preluarea intregului portofoliu de active imobiliare detinute in Romania prin intermediul fondului, listat la Bursa de la Londra, respectiv cladirile de birouri BOB, BOC, Tower Center International, City Offices, precum si proiectele Herastrau One, Bucharest One si complexul de locuinte Upground. Valoarea de piata a acestor proiecte era estimata in decembrie la 488 de milioane de euro, iar valoarea datoriilor legate de aceste active se ridica la 248,3 milioane de euro, respectiv 49,9% din total.

Cladirile de birouri au o rata medie de ocupare de 77,7%, iar chiria anuala care poate fi obtinuta din inchirierea spatiilor se ridica la aproape 25 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri