Kasper Immo Invest, companie controlata de Daniela Kasper, a demarat anul trecut o investitie intr-un proiect rezidential vizavi de platforma Tractorul Brasov. Proiectul rezidential Avangarden Tractorul va cuprinde in total 500 de apartamente, iar investitia se va ridica la 15 mil. euro. In acelasi timp dezvoltatorul din Brasov negociaza cu Immochan dezvoltarea componentei rezidentiale din proiectul Coresi de pe fosta platforma industriala Tractorul Brasov.

Kasper Immo Invest a demarat in vara anului trecut proiectul rezidential Avangarden Tractorul, vizavi de viitorul centru comercial Coresi, proiect pe care Immochan vrea sa il inaugureze in martie 2015.

In iulie acest an se va da in folosinta primul bloc din Avangarden Tractorul compus din 50 de apartamente, urmand ca pana la finalul lui sa se dea in folosinta si a doua cladire care include alte 50 de apartamente. Toate cele 500 de apartamente din Avangarden Tractorul vor fi ridicate in maximum 4 ani.

Preturile in cadrul proiectului incep de la 32.000 euro inclusiv TVA si ajung pana la 90.000 euro, TVA inclusa (locurile de parcare si boxa la demisol sunt incluse in pret. Preturile pe metru patrat sunt calculate de la 720 euro / mp si ajung pana la maxim 900 euro / mp, in functie de modalitatea de plata si orientarea imobilelor.

Avangarden Tractorul - cum au mers vanzarile

In momentul de fata in primul bloc care se va da in folosinta in luna iulie 2014 sunt contractate 90% din apartamente.

In al doilea bloc. care se va da in folosinta in luna decembrie 2014, sunt contractate 40% din apartamente, iar in cel de-al treilea bloc, care se va da in folosinta in luna iulie 2015, sunt deja contractate 10% din apartamente.

In cursul anului trecut compania a vandut circa 150 apartamente atat in proiectul Avantgarden 2 (deja finalizat) cat si in proiectul Avantgarden Tractorul.

Avangarden Tractorul

“Pentru acest an ne-am propus sa vindem integral atat primele doua blocuri, cat si minim 70% din blocul care va avea finalizare in luna iulie a anului 2015”, au spus oficialii companiei.

Aproximativ 30% din vanzarile de pana acum s-au efectuat prin Programul Prima Casa, atat in Proiectul Avantgarden 2, cat si in proiectul Avantgarden Tractorul

Avangarden Tractorul este singurul proiect proiect al companiei aflat in prezent in constructie in Brasov sau in alte orase.

“Pentru anii 2014 – 2015 ne-am propus edificarea primelor 5 blocuri, ceea ce inseamna aproximativ 250 unitati locative”, au spus oficialii companiei pentru wall-street.ro.

Kasper Immo Invest va dezvolta si zona rezidentiala din proiectul Coresi

“Datorita faptului ca suntem in discutii cu Immochan, divizia de imobiliare a retailerului Auchan in vederea dezvoltarii unui nou ansamblu rezidential pe fosta platforma Tractorul din Brasov, in momentul de fata nu ne gandim la dezvoltarea altor proiecte in alte orase”, au adaugat oficialii companiei.

Discutiile cu Immochan au inceput in urma cu un an.

“Fiind un proiect destul de mare care se va desfasura pe o fosta platforma industriala, necesita o abordare ampla si atenta. In acest sens s-au gasit solutii care sa faca posibila o colaborare de succes pentru ambii parteneri”, au mentionat oficialii companiei.

Reprezentantii Immochan au declarat recent ca isi propun ca anul viitor sa inceapa constructia zonei rezidentiale din proiectul Coresi, mentionand ca in prezent pot fi construite circa 2.000 de locuinte pe fosta platforma Tractorul Brasov.

Diaconu a spus ca inca nu a fost agreata formula colaborarii dintre Immochan si Daniela Kasper si nu se stie daca va fi un joint venture sau o vanzare de teren catre acest dezvoltator. Seful Immochan a mentionat ca varianta vanzarii ar fi mult mai simpla, dar ca in cazul in care se va agrea aceasta solutie vanzarea va avea loc succesiv pentru a se asigura ca pe teren chiar se dezvolta si nu este achizitionat speculativ.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri