Ionut Dumitrescu, fondatorul Eurisko, va dezvolta, prin compania Element Development, un proiect imobiliar de 40 mil. euro in locul fostei fabrici de bere Grivita din Bucuresti. Proiectul presupune constructia unui ansamblu mixt care va include conservarea unor cladiri cu valoare istorica de pe fosta platforma industriala.

Compania cu actionariat romanesc, Kiseleff Development, detinuta de Ionut Dumitrescu, care a achizitionat de curand terenul unde a functionat fabrica de bere Grivita, va demara in aceasta perioada lucrarile de demolare si curatare a zonei pentru a face loc unui nou proiect imobiliar ce va conserva parte din cladirile istorice aflate pe acest plot de teren. Proiectul va fi dezvoltat prin Element Development, societate detinuta 70% de o companie din Cipru si 30% de Dumitrescu.

proiect imobiliar Fabrica de Bere Grivita

Ansamblul imobiliar consta intr-un proiect de birouri clasa A, un centru comercial, precum si dintr-o piateta, spatii verzi si trei cladiri (orzaria, maltaria si pavilionul administrativ) care vor fi conservate si vor pastra arhitectura originala. In aceste trei constructii va functiona o zona de entertainment cu cafenele, terase, restaurante si o berarie. Odata cu demararea lucrarilor de demolare, intreaga zona unde nu se mai desfasoara activitati de 9 ani de zile va fi curatata.

Proiectul imobiliar incepe cu reabilitarea cladirilor istorice

„Investitia pentru ridicarea noului proiect se ridica la 40 de milioane euro”, explica Ionut Dumitrescu, managing director, Element Development, societatea care se ocupa de dezvoltarea proiectului.

Proiectul din zona Pasajului Basarab, va fi livrat in 3 faze, initial vor fi demarate lucrarile pentru reabilitarea cladirilor istorice, urmand constructia proiectului de birouri si a centrului comercial. Ansamblul imobiliar va fi dezvoltat pe un teren de 28.000 mp. Zona de birouri din complex va avea o suprafata de 27.000 mp, iar spatiile de entertainment vor totaliza 9.000 mp. Proiectul pentru centrul comercial urmeaza sa fie definitivat.

Arhitectura proiectului de birouri este semnata de catre Vladimir Arsene, Westfourth Arhitecture, de numele caruia se leaga importante proiecte locale si internationale, dintre care mentionam: Europe House, Charles de Gaulle Tower, Sema Parc, turnurile City Gate de la Romexpo, Ambasada statului Kuweit si a Canadei din Bucuresti, sediul primariei orasului Usak din Turcia, cladirea Pestlya din Kiev, sau centrul comercial Gloria Plaza din Kharkov, Ukraina.

Demararea lucrarilor de demolare si contructie vor crea peste 1.000 de muncitori vor lucra la noul santier. Odata finalizat proiectul imobiliar, se estimeaza ca vor fi create alte cateva sute de locuri de munca .

proiect imobiliar Fabrica de Bere Grivita

Element Development a fost infiintata de Ionut Dumitrescu, un om de afaceri cu o experienta indelungata in domeniul imobiliar. In perioada 1997-2007 a dezvoltat firma de consultanta Eurisko, care a fost vanduta in februarie 2008 catre CB Richard Ellis, liderul mondial mobiliar. Dupa aceasta tranzactie s-a focusat pe businessul de dezvoltare imobiliara prin achizitia de terenuri, constructia si vanzarea proiectelor. Un astfel de proiect este HQ Victoriei, o cladire de birouri in suprafata de 9.000 mp, finalizata in 2009 in zona Pta. Victoriei si care in 2012 a fost vanduta catre fondul de investitii Zeus Capital.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului Element Development este detinuta in proportie de 30% de Ionut Dumitrescu, celalalt actionar fiind o societate inregistrata in Cipru, Levorno Trading.

Istoria fabricii bere Grivita

In 1869 industriasul german, Erhard Luther, inaugura pe Soseaua Basarabilor de atunci una din primele fabrici de bere din Capitala si din tara. Berea Luther a devenit in scurt timp una din cele mai solicitate bauturi in hanurile si locantele Bucurestilor, fabrica castigand statutul de furnizor al Curtii Regale a Romaniei.

In 1905 fabrica a fost vanduta fratilor Czell, care au pastrat denumirea si au modernizat unitatea, astfel incat in 1928 fabrica Luther realiza o cota importanta din productia nationala de bere.

In 1948 fabrica este nationalizata si devine Intreprinderea de Bere Bucuresti – Fabrica de Bere Grivita, iar din anii 70 este cunoscuta ca si Fabrica Gambrinus.

In 1998 un grup de investitori britanici si americani preiau administrarea fabricii si introduc un program de modernizare incheiat in 2000, cand fabrica a fost preluata de Brau Union (Heineken Romania). In 2005 Heineken decide relocarea productiei de bere Grivita/Gambrinus in alte localitati din tara.

In 2014 un grup de investitori romani preia de la Heineken Romania terenul fostei fabrici de bere Grivita, pe care demareaza lucrarile la un proiect imobiliar ce conserva cladirile istorice si pastreaza o berarie in cadrul ansamblului imobiliar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri