Sectorul 5 a fost in perioada de boom cel mai ocolit sector din Capitala la capitolul mari investitii imobiliare, inclusiv pe segmentul rezidential. In ciuda auspiciilor negative si a reticentei fata de zona, in Rahova a fost demarat in 2012 cel mai mare proiect rezidential din sector, care a reusit sa atraga sute de cumparatori, anul trecut ansamblul rezidential ajungand in top proiecte din Bucuresti, cu vanzari de 350 de unitati locative.

Strada Pucheni a intrat in lumina reflectoarelor in urma cu cativa ani, cand Gica Popescu, alaturi de alti parteneri, a deschis in zona un centru comercial de mici dimensiuni. Intre timp, centrul comercial de langa Piata Rahova a falimentat, iar in spatiul bazarului lui Popescu s-a deschis un Mega Image. Acum, pe strada Pucheni se construieste si cel mai mare ansamblu rezidential din sectorul 5, proiectul Confort Urban Rahova. Proiectul rezidential include 10 blocuri deja finalizate si vandute, alte patru blocuri urmeaza sa fie finalizate in urmatoarele luni, iar pentru inca doua au inceput sapaturile. Pe langa cele 4 aflate in stadii avansate de constructie si cele doua la care au inceput sapaturile, compania ar dori sa mai inceapa anul acesta lucrarile la alte cateva blocuri, avand in vedere ca vanzarile lunare s-au dublat la inceputul anului fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Tot in acest an in planurile companiei intra si extinderea zonei de servicii din complexul imobiliar Confort Urban Rahova si asfaltarea strazii Salaj care desparte primele doua faze ale proiectului rezidential pentru care dezvoltatorul este in discutii cu Primaria Bucuresti astfel incat aceste lucrari sa se realizeze prin sponsorizarea companiei. De asemenea in plan este si extinderea rutei autobuzului 117 pana la complexul imobiliar.

Confort Urban Rahova

Anul acesta se va investi si in facilitatile din complexul imobiliar, dezvoltatorul spunand ca se poarta discutii avansate cu unul dintre marii retaileri pentru a deschide un supermarket. De asemenea s-a finalizat si spatiul in care se va deschide o gradinita si o scoala, dezvoltatorul mentionand ca pana la finalul anului unitatea ar urma sa devina functionala. In 2015 in complexul imobiliar ar urma sa se deschida si un spa.

Clientii din Confort Urban Rahova: 90% cumpara prin Prima Casa

"Clientii vin principal prin programul Prima Casa, ponderea cumparatorilor care se finanteaza prin programul guvernamental fiind de 90%", spune Gina Frunza, manager de proiect din partea SudRezidential. Potrivit oficialilor companiei bugetul unui client este pana in 45.000 euro. Prin urmare si oferta din proiect incearca sa se plieze cat mai bine pe cerere, preturile de plecare pentru apartamentele de 3 camere de 64 mp utili fiind de 45.000 euro. Preturile garsonierelor incep de 23.900 euro cu TVA inclus pentru o unitate de 32 mp utili. In proiect sunt incluse si garsoniere mai ieftine, de 21.000 euro, amplasate la parterul inferior al blocurilor, insa toate s-au vandut, fiind contractate inclusiv cele din blocurile la care in prezent abia au inceput lucrarile.

Nu s-au lovit de reticenta potentialilor clienti ca urmare a zonei? Gina Frunza, manager de proiect din partea SudRezidential marturiseste ca in prima instanta clientii au fost reticenti, ca intr-adevar este greu sa ii aduci in zona, dar ca o data ajunsi pe santier, cand vad ca deja s-a construit mult si cum arata proiectul incep sa isi schimbe atitudinea initiala. Pretul este si el un factor de atractie avand in vedere ca locuintele se vand la preturi incepand cu 670 euro pe mp util. Initial preturile de pornire erau de 700 de euro pe mp util, insa dezvoltatorul a decis sa le scada in acest an. Pentru a atrage clientii dezvoltatorul ofera in plus si mobilier de la Mobexpert in valoare 1.500 de euro pentru o garsoniera, 2.000 de euro pentru un apartament de 2 camere si 2.500 de euro pentru unul de 3 camere.

Alexandru Tariuc, unul dintre actionarii companiei dezvoltatoare, spune ca in prezent 500 de apartamente sunt date in folosinta. Vanzarile in proiect au inceput in primavara lui 2012, iar anul trecut, compania a vandut 350 de apartamente. Vanzarile merg si mai bine in acest an, dublandu-se in primele luni fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit reprezentantilor companiei."Preturile sunt bune, oamenii vin, vad ca am construit, ca investim si in facilitati, se pot asigura de calitatea constructiei, avand si blocuri care abia acum se ridica. Doar ca un exemplu, compartimentarile noastre sunt din caramida, nu din rigips", spune Tariuc.

De ce a ales investitorul aceasta zona pentru dezvoltarea rezidentiala? Alexandru Tariuc, unul dintre actionarii companiei Six Top Residence, dezvoltatorul proiectului rezidential, spune ca nu este prima sa investitie in zona Rahova, detinand in zona si un depozit de materiale de constructie. “Am mai avut si inainte investitii rezidentiale, dar proiecte mici. Am inceput cu unul de 28 de apartamente, am construit apoi unul de 34 de unitati si apoi ne-am hotarat sa facem un proiect mai mare”, povesteste Tariuc. Recent investitorul si-a deschis, tot pe strada Pucheni, si propria fabrica de mobila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri