Chinezii sunt cunoscuti pentru multe aptitudini si abilitati, dar recent si-au dovedit maiestria si in industria constructiilor, reusind sa construiasca 10 case in numai 24 de ore. Cum au reusit? Folosind o tehnologie care va schimba viitorul in domeniul constructiilor.

Winsun New Materials, o companie producatoare de materiale pentru constructii din Suzhou (China) a construit 10 case pe un teren de peste 10.000 de metri patrati in numai 24 de ore folosind o imprimanta 3D gigant, proiect in care a investit 3,2 milioane de dolari si 12 ani de cercetare si dezvoltare.

Tehnologia utilizarii imprimantelor 3D gigant nu este noua, totusi, fiind folosita in industrie de mai multi ani pentru a crea modele, prototipuri si pentru a proiecta doar anumite parti ale casei.

Imprimanta 3D dezvoltata de catre Winsun are o inaltime de peste 6 metri , o latime de 10 metri si o lunginme de 150 de metri, iar “cerneala” folosita este o combinatie intre ciment si fibra de sticla si potrivit reprezentantilor Winsum costul unei astfel de locuinte s-ar ridica la sub 5.000 de dolari.

Winsun a aratat ca pretul pentru a realiza schitele acestor locuinte este la jumatate din costul efectiv al constructiei lor, iar sansele ca acest mod de a construi sa fie raspandit la nivel global sunt destul de reduse din cauza normelor si regulilor internationale, au aratat oficialii companiei, citati de WSJ.

Firma din China nu este prima care sa experimenteze si sa aplice acest gen de executii. Arhitectii din Amsterdam lucreaza in prezent la o casa cu 13 camere si planuiesc sa proiecteze chiar si mobilierul.

Foto: slashgear.com via 3ders.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri