Proiectul rezidential Stejarii, ansamblu rezidential dezvoltat de Tiriac Imobiliare, in care are o locuinta si omul de afaceri Ion Tiriac, asteapta o crestere a gradului de ocupare in acest an, dupa ce in primele trei luni ale anului numarul contractelor de inchiriere semnate a crescut cu 50%.WALL-STREET.RO a facut o vizita la proiectul rezidential destinat exclusiv inchirierii si a discutat cu Andreea Cojocaru, directorul comercial al Stejarii, despre businessul complexului rezidential.

Complexul imobiliar Stejarii include 8 cladiri cu 285 de apartamente. O mica parte din aceste unitati au fost vandute inainte de criza, cand proiectul era inca in faza de proiect, iar o data cu finalizarea proiectului in 2010 modelul de business a presupus doar inchirierea locuintelor, iar acum de vanzare nu poate fi vorba. "Nu facem exceptii privind vanzare. Locuintele sunt destinate exclusiv inchirieri”, a declarat Andreea Cojocaru, care a explicat a decizia a fost luata de boardul companiei si permite pastrarea conceptului de club rezidential si a calitatii serviciilor.

Clubul Rezidential Stejarii

Pana a face turul prin proiect, Andreea Cojocaru ne invita pentru inceput in apartamentul Experience, locul in care clientii indecisi pot locui gratuit pentru un weekend pentru a vedea daca le place complexul imobiliar. Cojocaru ne explica ca au fost cateva solicitari pentru acest tip de testare a stilului de viata, iar cei care au petrecut weekendul au inchiriat ulterior un apartament in proiect.

Anul trecut in proiect au fost semnate 80 de contracte de inchiriere, iar anul aceasta a inceput cu dreptul solicitarile fiind in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, in primele 3 luni, numarul contractelor semnate au crescut cu 50%, fata de aceesi perioada a anului trecut.

“Cresterea de 50% inregistrata in primele trei luni ale acestui an are la baza exclusiv semnarea unor contracte noi. Printre factorii care au contribuit la aceasta evolutie se numara deschiderea operationala a complexului Stejarii Country Club in vecinatatea ansamblului, completand, astfel, serviciile integrate oferite rezidentilor. Totodata, la inceputul anului, am constatat o tendinta de crestere a cererii de inchiriere pentru suprafete mai mari, astfel ca, am extins spatiile unor imobile, dispunand, de exemplu, de o suprafata de 280 mp utili, plus terase, pentru un apartament cu 6 camere", a spus Andreea Cojocaru, mentionand si ca implicarea agentiilor imobiliare este din ce in ce mai activa, lucru care s-a reflectat si in rezultate companiei.

Compania se asteapta si la o crestere a gradului de ocupare pana la finalul anului. In prezent circa 180 de apartamente sunt ocupate. "Piata de inchirieri a imobilelor de lux opereaza dupa un model distinct fata de segmentul general, intrucat targetul caruia ne adresam este unul mai dinamic. Asadar, in stabilirea obiectivelor, trebuie sa avem in vedere si contractele care urmeaza sa ajunga la termen pe parcursul anului. Ne-am propus sa crestem gradul de ocupare in mod constant, atat prin semnarea unor contracte noi, cat si prin prelungirea unor colaborari existente", a mentionat Cojocaru.

Andreea Cojocaru

Expatii, principalii locatari

Principalii clienti ai proiectului rezidential sunt expatii, asa ca in procesul de inchiriere sunt implicate de obicei si departamentele de resurse umane ale companiilor, alegerea finala apartinand expatului. Cojocaru mentioneaza ca cel mai mare numar de locatari proveniti din aceeasi companie este de 20.

Contractele de inchiriere se incheie pe minimum 1 an si maximum 5 ani, iar media este de 2-3 ani. Principalii clienti ai clubului rezidential sunt expatii, in proportie de 65%, restul de 35% fiind antreprenori sau manageri de top romani si cativa politicieni.

Pentru a creste sentimentul de comunitate, dar si a oferi ocazia de a cunoaste oameni noi expatilor, dezvoltatorul organizeaza si petreceri pentru locatari de cateva ori pe an.

Chirile in proiect variaza intre 1.000 de euro pe luna pentru un apartament de 2 camere si 6.000-7.000 euro pentru penthouse-uri. Cojocaru a mentionat ca anul trecut a existat o usora crestere a chiriilor, de circa 5%, determinata de numarul mare de solicitari si ca in general nu se ofera discount-uri la chirie, marsandu-se pe principiul “calitatea costa”.

Clubul rezidential Stejarii

Mai mult, in general in proiect sunt preferate locuintele mai mari, care sunt si mai scumpe, compania realizand si unele recompartimentari pentru a face apartamente de 6 camere din locuinte cu cate 3 camere.

Cojocaru mentioneaza ca “solicitarile de inchiriere in proiect vin preponderent pentru apartamente mari, asa ca dezvoltatorul a mai recompatimentat apartamente in proiect, transformand cate 2 apartamente de 3 camere in unele de 6 camere”. Directoarea comerciala a Stejarii a mentionat ca astfel de recompatimentari vor mai fi realizate in proiect in functie de cerere.

Clubul rezidential Stejarii

Ce include proiectul rezidential Stejarii

Ansamblul imobiliar include si un serviciu de concierge la care locatarii apeleaza pentru diverse servicii. Concierge-ul este disponibil 13 ore pe zi. La concierge sunt peste 50 de solicitari pe zi, care variaza de la comenzi de taxi si servicii de curatatorie, la rezervari la restaurant si bilete la teatru sau film.

In curand in proiect se va deschide si un nou bistro, care va fi operat de Brioche Doree, iar dezvoltatorul este in negocieri si un cu lant de retail pentru deschiderea unui magazin de proximitate. Pana acum supermarketul si bistro-ul din complexul rezidential erau operate chiar de dezvoltator. In acelasi timp in proiect exista sala de fitness, loc de joaca pentru copii, dar si o gradinita Ioanid. In prezent se afla in constructie si restaurantul din Stejarii Country Club.

Clubul rezidential Stejarii

Abonamentul la country club nu este inclus in pachetul oferit clientilor atunci cand inchiriaza, dar in prezent dezvoltatorul are o oferta speciala, promovata online, care include un abonament de un an la country clubul din incinta proiectului imobiliar Stejarii la contractele de inchiriere de minimum 1 an.

Printre beneficiile incluse in chirie se numara insa, spre exemplu, concierge-ul, iar de spatiile verzi din proiect, inclusiv gradinile apartamentelor ocupate, se ocupa echipa de gradinari a complexului.

Clubul Rezidential Stejarii are 51 de angajati, ce activeaza in departamentele de securitate, curatenie, mentenanta, tehnic, concierge si vanzari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri