Alina Stan19 Mai 2014 in Imobiliare si constructii

Un miliardar indian detine cea mai scumpa locuinta din lume


Cea mai scumpa locuinta din lume

Blocul de 27 de etaje detinut de cel mai bogat om din India, Mukesh Ambani, se mentine pe primul loc in topul celor mai scumpe locuinte din lume realizat de revista Forbes si preluat de Business Insider.

Locuinta de 37.000 mp poarta numele Antilia, dupa o insula mitica din Oceanul Atlantic. Ambani, presedintele companiei Reliance Industries, a cheltuit intre 1 si 2 miliarde de dolari pentru constructia cladirii.

Cladirea gazduieste sase etaje cu locuri de parcare, trei rampe pentru elicoptere si necesita un personal de 600 de oameni pentru intretinere.

Antilia

Constructia acestei locuinte a inceput in 2008 si a fost finalizata doi ani mai tarziu.

Citeste si:

A doua locuinta in topul celor mai scumpe proprietati din lume este vila Leopolda, din Villefranche-sur-mer, Franta. Proprietatea se intinde pe o suprafata de 80.000 mp si a reprezentat una dintre locuintele construite de regele Leopold al doilea al Belgiei pentru amantele sale.

Villa Leopolda

Locuinta a fost evaluata la 500 de milioane de euro in 2008, atunci cand miliardarul rus Mikhail Prokhorov a incercat sa o cumpere. Acesta s-a retras insa din tranzactie, pierzand totodata depozitul obligatoriu de 50 de milioane de euro.

Recomandare Zonele din Bucuresti cu cele mai ieftine spatii de birouri: unde gasesti cele mai mici chirii
Citeste si

mai multe articole din Imobiliare si constructii