Parcul industrial Tetarom I din Cluj urmeaza sa fie extins cu 12 hectare, ca urmare a unei investitii de 42 de milioane de lei, care va fi acoperita in proportie de jumatate din fonduri europene, iar restul din bugetul Consiliului Judetean Cluj.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa in care a semnat contractual de demarare a lucrarilor, ca acestea vor incepe in luna iunie si vor dura 17 luni.

"E un lucru important pentru judetul Cluj aceasta semnare a contractului pentru extinderea parcului industrial Tetarom I, un proiect de care era nevoie. Cea mai buna oferta a fost a asocierii dintre firmele ACI SA Cluj, SC Electromontaj SA Bucuresti, SC Nord Conforest SA Gilau. Parcul va fi extins cu 12 hectare, iar lucrarile, printre care cele de introducere de utilitati, vor incepe in circa doua saptamani, fiind programate sa dureze 17 luni, potrivit Mediafax.

Valoarea investitiei este de 42 de milioane de lei, din care jumatate va fi asigurata din fonduri europene, iar restul va fi suportat de CJ. In parc se vor crea noi locuri de munca, ceea ce ma face sa spun ca, indiferent de costurile deloc mici, necesare pentru extindere, scopul nostru se implineste", a spus Uioreanu.

Directorul SC Tetarom SA, societatea care administreaza parcurile industriale din judetul Cluj, Viorel Gavrea, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca parcul industrial Tetarom 1, situat in Cluj-Napoca, a fost construit initial tot pe bani europeni si are 20 de hectare.

"Chiar daca nu putem avansa acum sume investite si numar de locuri de munca, vorbim despre parteneri seriosi care asteapta sa vina la Cluj”, a spus Gavrea.
Parcul industrial Tetarom I a fost primul infiintat in judetul Cluj, in anul 2005, si gazduieste peste 50 de firme.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri