BCR a cumparat cu aproape 50 de milioane de euro complexul imobiliar de lux Silver Mountain din Brasov, in faliment, dezvoltat de firma INR Management Real Estate, care a fost detinuta de omul de afaceri Dan Fischer, decedat in 2012, a anuntat luni lichidatorul Euro Insol.

"In cadrul licitatiei publice organizate pe data de 23 mai de catre Euro Insol, lichidatorul judiciar al INR Management Real Estate, creditorul Banca Comerciala Romana a adjudecat, cu suma de 49,7 milioane de euro proiectul imobiliar Silver Mountain, situat in Poiana Brasov, compus din 171 apartamente, 176 locuri de parcare, doua spatii comerciale, o cladire multifunctionala (restaurant, club, spa si fitness), drumuri de acces, spatii verzi si teren excedentar in suprafata de 206.500 metri patrati", se anunta intr-un comunicat al Euro Insol.

La prima incercare de vanzare a proiectului, care a avut loc pe 9 mai, pretul de pornire al licitatiei era de 53,4 milioane de euro, dar Euro Insol, lichidatorul firmei, a anuntat o noua licitatie pe 16 mai, la un pret diminuat cu 15%.

INR Management Real Estate a intrat in faliment la inceputul acestui an. Cu o expunere de 380 de milioane de lei (85 milioane de euro), BCR are o cota de peste 99% din creantele firmei. La inceputul anului, Remus Borza, proprietarul Euro Insol, spunea ca pretul de vanzare al proiectului nu va putea cobori sub evaluare, potrivit Mediafax.

Silver Mountain a fost initiat in 2008, cu putin timp inainte de izbucnirea crizei, iar planurile initiale prevedeau o investitie de 300 de milioane de euro pentru construirea unor blocuri cu 600 de apartamente de lux, un hotel Radisson, club de tenis, teren de golf si alte facilitati.

Euro Insol a scos la vanzare si doua terenuri, unul de 1.825 mp in Soseaua Ghe. Ionescu Sisesti, din nordul Bucurestiului, (cu un pret de pornire de 221.000 euro) si celalalt, de aproape 6 hectare, in comuna Snagov, compus din 15 loturi ( cu un pret de pornire de circa 2,1 milioane de euro).

Pe cele doua terenuri compania intentiona sa dezvolte ansambluri rezidentiale. Terenul din nordul Capitalei a fost cumparat de Athenaeum Construct cu 274.000 de euro. Terenul de la Snagov a fost cumparat de BCR cu 2,28 milioane de euro.

"Aceasta tranzactie reprezinta un nou inceput pentru Silver Mountain. Doar BCR are forta, determinarea si interesul sa dea o noua dimensiune acestui proiect, sa-l dezvolte la adevaratul lui potential. In paralel cu vanzarea in sistem retail a celor 171 de apartamente, banca va finanta, prin intermediul unui vehicul comercial special creat in acest scop, constructia unui hotel de 600 de locuri de cazare, care sa includa un centru multifunctional de conferinte, un SPA cu toate facilitatile, un cazino, cluburi si restaurante. In parteneriat cu Primaria Brasov, se intentioneaza constructia celui mai mare teren de golf din Romania", a spus Remus Borza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri