Grupul Accor va investi 900 de milioane de euro pentru a achizitiona 97 de hoteluri in Germania, Olanda si Elvetia, ca parte a strategiei de dezvoltare a portofoliului de active imobiliare, relateaza Bloomberg.

Un numar de 86 de hoteluri din Germania si Olanda, cu 11.286 de camere, vor fi preluate de la fonduri de investitii administrate de Moor Park Capital Partners, a anuntat Accor intr-un comunicat. Accor, proprietarul brandurilor Sofitel si Ibis, discuta totodata cu Axa Real Estate Investment Managers finalizarea preluarii a 11 hoteluri in Elvetia, cu 1.592 de camere.

"Aceste tranzactii dau un semnal puternic privind capacitatea noastra de a implementa rapid strategia de restructurare a portofoliului diviziei HotelInvest", a declarat directorul general al Accor, Sebastien Bazin, intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Accor, cel mai mare operator de hoteluri din Europa, a infiintat anul trecut HotelInvest pentru a cumpara proprietati, renuntand la un plan anterior de vanzare de active si concentrare pe activitati de management.
In primele trei luni ale acestui an, Accor si-a marit capacitatea de cazare cu 4.449 de camere, pe fondul cresterii cererii pe principalele sale piete cu exceptia Frantei, unde a avut loc o crestere a taxelor.

In urma acestor achizitii, hoteluril detinute de HotelInvest vor avea o contributie de circa 68% la profitul operational net al diviziei, comparativ cu o tinta pe termen mediu de 75%.

Sursa foto: Logo hotel Accor/ Shtterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri