Opus Land Development, dezvoltatorul Cosmopolis, va investi 10 milioane de euro in al doilea proiect rezidential pe care vrea sa-l dezvolte in Bucuresti, in zona Barbu Vacarescu, unde a cumparat in acest an un teren de 2.300 de metri patrati, a declarat Ahmet Buyukhanli, proprietarul companiei (foto).

"Constructia va incepe cel mai probabil la inceputul anului viitor, suntem acum in faza de proiectare. Terenul are o suprafata de 2.300 de metri patrati si vrem sa dezvoltam o cladire cu zece etaje, la parter cu spatii comerciale, iar la etaj cu locuinte. Vrem sa construim 130-140 de apartamente, diferite de cele din Cosmopolis (primul proiect al Opus Land in Bucuresti, n.r.)", a spus Ahmet Buyukhanli la ZF Construction & Infrastructure Summit'14.

El a declarat pentru Mediafax ca investitia va fi in jur de 10 milioane de euro, partial finantata de banci. Terenul achizitionat este amplasat Bulevardul Barbu Vacarescu, langa Kaufland. "Ne uitam si la alte terenuri din Bucuresti, preturile sunt bune acum (...) Piata rezidentiala a inceput sa-si revina. Anul 2012 a fost cel mai dificil, dar in 2013 am vazut progrse, iar in 2014 pare sa fie mai bine pentru piata", a spus Buyukhanli.

Evolutia buna a pietei se reflecta si in vanzarile inregistrate de companie in complexul Cosmopolis, care au crescut de la 92 de unitati in 2012, la peste 240 in 2013. In primele cinci luni ale anului, compania a vandut 140 de locuinte, iar tinta pentru intreg anul este un 300-400 de unitati. In ceea ce priveste piata rezidentiala, omul de afaceri, spune ca aceasta este afectata de impozite si de TVA, care afecteaza cumparatorii."Au fost facute progrese in ultimii ani pe piata locala, dar rata mare a TVA este o mare problema pentru ca afecteaza cumparatorii. De asemenea, impozitele pe care trebuie sa le platim autoritatilor ne omoara return of investment (randamentul, n.r.). Pentru locuintele pe care le inchiriem randamentul pe care il avem este de 8-10%, dar acesta se reduce la 5% sau chiar sub acest nivel, din cauza acestor impozite. Acestea omoara piata", a explicat Buyukhanli.

Cosmopolis este amplasat in zona de nord-est a Bucurestiului, in apropiere de Soseaua de Centura, iar pana in prezent investitiile in cadrul proiectului s-au ridicat la circa 235 de milioane de euro, in constructia de locuinte, infrastructura, spatii comerciale si spatii verzi.
Pentru acest an, bugetul de investitii este de aproximativ 18 milioane de euro, suma care va fi directionata atat spre finalizarea a cel putin 400 de locuinte, cat si pentru dezvoltarea infrastructurii generale a Cosmopolis. Pana in prezent, in cadrul proiectului, dezvoltat de Opus Land Development, un grup de companii detinut de familia Buyukhanli din Turcia, au fost finalizate 1.400 de locuinte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri