Compania germana de investitii Real IS Investment a cumparat de la Dinu Patriciu un complex de birouri pe care omul de afaceri roman il detinea in Berlin. Dinu Patriciu a cumparat imobilul din Berlin in 2006-2007.

Complexul, cunoscut sub denumirea de Mosse-Zentrum, se afla in zona centrala a Berlinului si a fost cumparata de la RE Mosse Zentrum Sàrl, o subsidiara detinuta de vehiculul de investitii imobiliare Dinu Patriciu Global Properties, potrivit reprezentantilor Real IS Investment.
Patriciu a cumparat complexul, ca doua unitati separate, prima fiind preluata in anul 2006 de la un investitor, iar a doua in 2007 de la un dezvoltator imobiliar. Complexul are o suprafata inchiriabila de 38.000 de metri patrati, potrivit Mediafax.

In ultimii ani, RE Mosse Zentrum a extins contractele de inchiriere cu principalii chiriasi si a incheiat contracte pe termen lung cu companii noi. Printre chiriasi se numara compania de facility management Dussmann Service Deutschland, operator pentru camine pentru batrani Kursana Residenzen GmbH, compania franceza din domeniul aerospatial si al aparorii Thales si operatorul online Visual Meta.
Tranzactia este analizata de autoritatea anticartel din Germania.

Patriciu detine active imobiliare in Germania, Suedia sau Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro in mijlocul crizei. In Romania, portofoliul imobiliar al lui Dinu Patriciu cuprinde Romana Offices, Cubic Center si Evo Center (in Pipera), Baneasa Business Center, Cascade Offices (Buzesti) sau Floreasca 2 Business Center. Totodata, omul de afaceri a detinut impreuna cu fondul AIG/Lincoln cladirea de birouri Lakeview din Floreasca vanduta in anul trecut fondului NEPI. Real IS Investment este membru al grupului german Sparkasse-Finanzgruppe, cu investitii de peste 8 miliarde de euro.

Sursa foto: Dinu Patriciu Global Properties

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri