Compania Ramboll, specializata pe consultanta in domeniul ingineriei, si-a marit spatiul de birouri din Phoenicia Business Center de la 400 de mp la 1.300 mp, se arata intr-un comunicat al Esop.

Tranzactia a venit in contextul unei piete in care expansiunile in sediile respective au crescut ca volum.

2014 va fi un an bun pentru expansiuni in sedii existente, explica Managing Partner al Esop Consulting, Alexandru Petrescu. Suprafata totala inregistrata in primul trimestru a fost de 7.369 mp, reprezentand 12% din totalul activitatii de tranzactionare, dublu fata de 2013, arata acesta.

„In Bucuresti, anul trecut, expansiunile in sedii existente au crescut ca volum, dar si ca pondere: au insumat o suprafata totala de 19.601 mp, cu 5% mai mult ca in anul anterior, iar ca pondere au reprezentat aproape o cincime din totalul suprafetei de birouri ce au facut obiectul unor contracte de reinnoire. Acest lucru inseamna ca in medie pentru fiecare contract reinnoit, spatiul a crescut cu 20% in suprafata. Si 2014 se anunta un an bun pentru expansiuni in sedii existente, numai in primul trimestru fiind inregistrata o suprafata totala de 7.369 mp, ceea ce reprezinta 12% din totalul activitatii de tranzactionare, dublu fata de ponderea inregistrata pentru anul 2013”, declara Alexandru Petrescu.

Phoenicia Business Center este amplasat în zona Unirii - Alba Iulia i are in total o suprafata inchiriabila de 13.000 mp.

Grupul Ramboll a achizitionat, la inceputul acestui an, Bloom Romania, parte a grupului norvegian Blom, o companie specializata in servicii de inginerie geospatiala, de cadastru, masuratori de teren, cartografiere digitala, fotogrametrie si planificare urbana. In urma acestei fuziuni, Ramboll ar putea deveni una dintre cela mai importante companii de consultanta in domeniul ingineriei hidraulice si a mediului din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri