Cu o strategie bine pusa la punct, investitiile in imobiliare se pot dovedi de succes chiar si in contextul economic actual.

Segmentul imobiliar a ramas o piata unde merita sa investesti, cat timp iei deciziile in mod informat si responsabil. Fie ca ai vandut de curand o proprietate, sau esti proprietar cu venituri din chirie, succesul sta in a-ti masura foarte bine pasii, a economisi si a investi corect. Dar care din variante este mai rentabila?

Cu calculatorul de proprietati de pe SigurantaFInanciara.ro, centrul tau complet de resurse de educatie financiara si antreprenoriala oferit cu sustinerea Provident Financial Romania, poti face o comparatie prin care sa afli sumele nete obtinute din chirie si dobanda (dobanda afisata la banca se impoziteaza cu 16%, la fel ca si chiria din care s-a scazut inainte o cheltuiala deductibila de 25%), considerand cheltuielile tale lunare, in calitate de proprietar, egale cu un sfert din suma neta incasata de tine. Spre exemplu, daca detii un apartament cu doua camere pe care il poti inchiria cu 250 de euro pe luna sau il poti vinde cu 40.000 de euro, suma pe care sa o depui intr-un cont de economii cu o dobanda anuala de 3%, vei descoperi ca este mai rentabil sa inchiriezi proprietatea.

Potrivit Eurostat, Romania sta cel mai bine in Uniunea Europeana la capitolul proprietari: 96,6% din populatie locuieste intr-o casa ce-i apartine direct sau este detinuta de un membru de familie. Media la nivelul UE este de 70,9%. Cea mai redusa rata a proprietatii este in Elvetia (43,8%), apoi Germania (53,4%) si Austria (57,5%). Italia are 72,9% proprietari, Marea Britanie 67,9%, iar Spania 82,7%.

Cu www.SigurantaFinanciara.ro, poti compara care dintre variantele imobiliare actuale, de pe piata, se potrivesc cel mai bine bugetului tau. In plus, SigurantaFinanciara.ro te ajuta sa castigi cunostinte despre bugetul personal si despre cum sa gestionezi si optimizezi veniturile si cheltuielile, astfel incat sa poti economisi cat mai mult in fiecare luna. Gasesti pe site ponturi despre cum sa faci cumparaturi inteligent si sfaturi despre cum sa investesti pentru a asigura un trai confortabil tie si familiei tale, dar si stiri financiare si informatii de ultima ora despre finantele personale.

Afla pe SigurantaFinanciara.ro cum sa-ti gestionezi eficient bugetul lunar al familiei, cum sa-ti sporesti economiile si cum sa le investesti pentru a-ti maximiza venitul lunar, dar si informatii despre evolutia economiei sau a puterii de cumparare a romanilor, astfel incat sa poti lua cele mai bune decizii financiare. Acceseaza centrul tau complet de resurse de educatie financiara si antreprenoriala si descopera cum obtii siguranta financiara!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri