AFI Europe a semnat cu un consortiu de trei banci format din Deutsche Pfanbriefbank, Erste Group Bank si Raiffeisen Bank, un acord de finantare in valoare de 220 milioane de euro pentru refinantarea centrului commercial AFI Palace Cotroceni din Bucuresti.

“Apreciem increderea consortiului in AFI Europe si in AFI Palace Cotroceni, in acordarea unui credit atat de important, de 220 milioane euro. Procesul a fost o reala provocare, avand in vedere valoarea finantarii, participarea a trei banci importante si a faptului ca destinatia era un proiect din Romania. Totusi, dupa cum arata rezultatul de succes, atragerea unor sume mari este posibila in Romania pentru un proiect bun si un dezvoltator cu experienta”, a declarat, potrivit unui comunicat, David Hay, directorul AFI Europe Romania.

AFI Palace Cotroceni a fost inaugurat in noiembrie 2009, in urma unei investitii de 300 de milioane de euro. Spatiul comercial are o suprafata inchiriabila de 81.000 de metri patrati si a avut un venit operationat de 7,3 milioane euro in primul trimestru al anului 2014, mai mare cu 6,7% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Rata de ocupare a spatiilor inchiriabile a ajuns la peste 98%, iar traficul a crescut la o medie de 55.000 vizitatori pe zi in primul trimestru al anului 2014. Valoarea AFI Palace Cotroceni a ajuns la 375 milioane de euro la finalul lunii septembrie.

Grupul israelian AFI Europe opereaza in Romania din 2005 si este proprietarul AFI Palace Cotroceni, AFI Palace Ploiesti, dar si a birourilor AFI Park. Compania mai are in faza de proiect un retail park in Arad si un centru comercial in zona Bucurestii Noi din Capitala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri