Fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI), unul dintre cei mai activi investitori de pe piata imobiliara locala, va efectua o majorare de capital de 11,88 mil. euro, printr-o emisiune de actiuni.

NEPI va emite 2,07 milioane de actiuni comune la nu pret de 5,74 euro pe titlu, in cadrul planului de stimulare prin actiuni, potrivit unui anunt publicat la BVB, relateaza Mediafax. Operatiunea va fi desfasurata pe bursa din Johannesburg, bursa de la Londra si pe Bursa de Valori din Bucuresti, astfel incat actiunile oferite in cadrul planului de stimulare sa fie admise la tranzactionare miercuri, 25 iunie, potrivit anuntului.
Dupa adminiterea la tranzactionare, capitalul social al NEPI va creste la 225,119 milioane de actiuni ordinare cu drept de vot.

NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) si de la Londra, pe segmentul AIM. Compania a atras, in noiembrie 2013 si aprilie 2014, prin majorari de capital, un total de aproximativ 130 milioane euro, bani utilizati pentru finantarea proiectelor.

NEPI a raportat pentru primul trimestru un profit net de13,3 milioane de euro, cu 18,6% mai mare fata de castigul perioada corespunzatoare a anului trecut, de 11,2 milioane euro. Incasarile din chirii si alte venituri din exploatare s-au dublat, la 19,8 milioane euro, de la 9,9 milioane euro. La finele lunii martie, NEPI avea datorii de 342 milioane euro, cu 62% peste cele din 2013, de 211 milioane euro.
Activele fondului erau estimate la sfarsitul lunii martie la 1,066 miliarde de euro, in urcare de la 616,26 milioane de euro la finalul primului trimestru din 2013.

Fondul de investitii NEPI a ajuns la un portofoliu de centre comerciale de peste 200.000 metri patrati pe piata locala. Dezvoltatorul are in lucru inca trei proiecte de retail, respectiv Mega Mall Bucuresti, Vulcan Strip Mall Bucuresti si Targu Jiu Shopping City. In prezent, NEPI gestioneaza in Romania Promenada Mall Braila, Ploiesti Shopping City, Retail Park Auchan Pitesti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, dar si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview in Bucuresti si City Business Centre Timisoara.
Fondul mai detine cladirile de birouri The Lakeview si Floreasca Business Park din Bucuresti si City Business Center din Timisoara, precum si Ploiesti Shopping City si Promenada Braila. Fondul are in proprietate si o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale. Cea mai recenta tranzactie cu actiuni NEPI pe bursa de la Bucuresti a fost efectuata vineri, la pretul de 27,99 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea de piata a companiei este de 5,12 miliarde lei (1,16 miliarde euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri