Suedezii de la Skanska investesc 33 de milioane de euro in faza a doua a complexului de birouri Green Court Bucharest din zona Barbu Vacarescu si intentioneaza sa incheie in luna mai a anului viitor lucrarile la noua cladire, incepute in aprilie.

Green Court este primul proiect dezvoltat de catre Skanska in Romania, pentru care constructia a inceput in urma cu aproximativ un an. Structura si fatada primei cladiri sunt deja terminate, ceea ce inseamna ca prima faza a proiectului este finalizata in proportie de 80%. Complexul va avea in total 52.000 metri patrati, dispusi in trei cladiri cu cate 12 niveluri supraterane si trei subterane. Cladirea A din Green Court Bucharest, cu o suprafata inchiriabila de 19.500 de metri patrati, este aproape complet inchiriata, relateaza Mediafax.

Cladirea B, la care au inceput lucrarile in aprilie, va dispune de un spatiu de circa 18.000 de metri patrati. Contractul pentru constructia cladirii B are o valoare de 20 de milioane de euro, investitia si lucrarile de constructie fiind derulate de de Skanska Commercial Development prin subsidiarele Skanska Property Romania si Skanska Construction Romania. Prima faza a proiectului, cladirea A, va fi finalizata in trimestrul al treilea al anului in curs, noteaza compania. Skanska a anuntat in august anul trecut investitiile de 46 milioane euro pentru prima faza.

Compania a cumparat in noiembrie 2012 de la omul de afaceri Gabriel Popoviciu un teren de 15.000 de metri patrati, in zona Floreasca-Barbu-Vacarescu, pentru primul proiect de birouri de pe piata romaneasca. Tranzactia se ridica la aproximativ 17 milioane de euro, cu TVA. Proiectul este amplasat pe strada Gara Herastrau.

Skanska este una dintre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliara si constructii din lume, cu expertiza in constructia si dezvoltarea proiectelor comerciale si rezidentiale precum si in parteneriate public-private. Skanska este prezent in Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Estonia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Marea Britanie, SUA si mai multe tari din America Latina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri