Emiratul Dubai, care se mandreste deja cu cea mai inalta cladire si cel mai mare acvariu din lume, va construi cel mai mare mall si parc tematic de interior, care va fi primul mini-oras cu temperatura controlata la nivel global, relateaza Bloomberg Businessweek, citat de Mediafax.

Centrul cu o suprafata de 720.000 de metri patrati va include 100 de hoteluri, un centru medical, centre pentru evenimente si un district teatral, toate aceastea urmand sa fie protejate cu un acoperis retractabil.

Potrivit dezvoltatorului proiectului, Dubai Holding, mini-orasul va fi construit in etape, in concordanta cu dezvoltarea treptata a turismului de familie in Dubai.

Obiectivul este atragerea a 180 de milioane de cumparatori pe an, prin asigurarea posibilitatilor de distractie, activitati si cazare astfel incat intreaga familie sa cunsume, fara grija conditiilor meteorologice impredictibile.

Dezvoltatorul vrea sa profite si de dezvoltarea industriei turismului medical, care atrage, potrivit estimarilor, 750.000 de persoane numai din Statele Unite.

Mall-ul Lumii (Mall of the World) va avea un complex de sanatate cu o suprafata de 270.000 de metri patrati, care va include servicii de chirurgie specializata si proceduri costmetice.

Proiectul, concentrat pe turism, se va diferentia de American Mall, care nu a reusit sa concureze cu comoditatea si preturile oferite de retailerii online.

Noul mall ar putea sa se confrunte cu probleme, daca temerile legate de boom-ul imobiliar din emirat se vor dovedi justificate. Potrivit Reuters, institutiile financiare continua sa finanteze sectorul imobiliar din Dubai, chiar daca banca centrala a Emiratelor Arabe Unite a avertizat recent ca piata se supraincalzeste.

In 2008, un alt megaproiect, de constructie a 300 de insule artificiale dispuse sub forma hartii lumii, a devenit un simbol al crizei financiare din Dubai. In cazul izbucnirii unei noi crize, Mall of the World ar fi privit la randul sau ca o sursa de probleme.

Arhipelagul de insule artificiale, conceput acum mai bine de 10 ani de seicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, va fi dispus astfel incat sa creeze harta lumii. Pe fiecare insula vor fi construite hoteluri si restaurante inspirate din zona geografica corepunzatoare amplasamentului insulei. Dupa ani de zile in care proiectul a stagnat din cauza crizei, dezvoltatorul a decis in acest an sa porneasca constructia a sase insule, grup denumit inima Europei, primii vizitatori urmand sa fie primiti in 2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri