Fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI) a platit 9,4 milioane de euro (127 euro/mp) pe un teren de 7,4 hectare in Piatra Neamt, activ vandut de creditorii firmei Sef Petroforest, aflata in faliment.

NEPI a anuntat miercuri ca a cumparat un teren in Piatra Neamt pentru dezvoltarea unui centru comercial de 29.000 metri patrati, fara sa mentioneze numele vanzatorului si pretul platit pe activ. Potrivit datelor publicate de Tribunalul Neamt, creditorii Sef Petroforest au aprobat vanzarea terenului, in trei transe de plati pentru o suma totala de 9,367 milioane de euro, plus TVA, respectiv 127 euro/mp, relateaza Mediafax.

Sef Petroforest avea ca obiect de activitate exploatarea, transportul si prelucrarea primara a lemnului. "Compania si-a securizat un teren de 7,4 hectare in zona de vest a orasului Piatra Neamt (...). Orasul are o populatie de aproximativ 85.000 de oameni, iar 245.000 de locuitori traiesc la 45 de minute destanta cu masina. Terenul este localizat in cea mai dens populata zona din oras, cu un acces rutier foarte bun. (...) Evaluam ca putem sa dezvoltam un centru comercial regional de 29.000 metri patrati pe teren", se arata in raportul financiar al fondului, cel mai activ investitor imobiliar de pe piata locala din ultimii ani.

NEPI a mai anuntat ca va prelua si restul de 30% din proiectul Mega Mall Bucuresti. Mega Mall din cartierul Pantelimon din Bucuresti, a carei suprafata inchiriabila de 70.700 de metri patrati, este inchiriat in proportie de 85% si urmeaza sa fie finalizat in al doilea trimestru al anului 2015. NEPI a intrat in 2013 in proiect cand a preluat 70% din participatie de la dezvoltatorul austriac Real 4 You. Investitia este estimata la 150 de milioane de euro.

NEPI a cumparat in urma cu cateva luni un teren de 18 hectare in Timisoara de la fratii Marius si Emil Cristescu, unde intentioneaza de asemenea sa dezvolte un centru comercial, de pana la 80.000 de metri patrati. Fondul sud-african de investitii mai are in curs de dezvoltare doua centre comerciale, in Bucuresti si Targu Jiu, Vulcan Value Centre si Shopping City Targu Jiu.

NEPI are in Romania un portofoliu de active evaluate la finele lunii iunie la 1,2 miliarde de euro, fata de 700 milioane de euro in perioada similara a anului trecut. In primul semestru un profit atribuibil actionarilor a totalizat 30,3 milioane euro, cu 40% peste castigul din perioada similara a anului trecut, de 21,7 milioane euro. Fondul a raportat in perioada analizata venituri nete din chirii de peste 30 de milioane de euro, cu 60% mai mult fata de acelasi interval din 2013. Datoriile NEPI se ridicau la peste 283 milioane de euro la sfarsitul primului semestru.

In prezent, NEPI gestioneaza in Romania Promenada Mall Braila, Ploiesti Shopping City, Retail Park Auchan Pitesti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, dar si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview in Bucuresti si City Business Centre Timisoara.
De asemenea, NEPI are in dezvoltare in Romania investitii de peste 460 de milioane de euro, in proiecte noi sau in extensii de proiecte existente, suprafata totala inchiriabila la finalizare fiind estimata la peste 250.000 metri patrati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri