Vanzarile grupului austriac Immofinanz au scazut la 47,9 milioane de euro in anul financiar 2013/2014, finalizat la 30 aprilie, din inchirierea celor 17 proiecte imobiliare din Romania.

"La sfarsitul anului financiar 2013/14, veniturile din inchirieri in Romania au scazut usor, la 47,9 milioane de euro (fata de perioada precedenta cand au totalizat 49,5 milioane de euro) si reprezinta 9,5% din veniturile totale din inchirieri ale grupului. Rezultatele operationale din Romania s-au ridicat la 25,7 milioane de euro (comparativ cu 23 milioane de euro) si reprezinta 8,1% din rezultatele operationale totale ale Immofinanz Group", se arata intr-un comunicat al companiei, noteaza Mediafax.

Proprietatile Immofinanz Group in Romania reprezinta 13,5% din portofoliul total al companiei. Grupul detine in Romania 89 de proprietati (17 investitii finalizate, 11 in curs de dezvoltare si 61 de proiecte in curs de analiza) cu o valoare de 978,5 milioane de euro (659,3 milioane de euro - investitiile finalizate, 32,5 milioane de euro - proiecte in curs de dezvoltare si 286,7 milioane de euro - proiecte in curs de analiza).

Immofinanz detine in Romania noua cladiri de birouri (13,9% din totalul portofoliului de cladiri de birouri), cinci proprietati in zona de retail (10,2% din intregul portofoliu de retail) si trei proprietati logistice (3,3% din intregul portofoliu de logistica).

"Obiectivul in activitatea de dezvoltare este de a intensifica activitatile si a genera venituri solide. La 30 aprilie 2014, proiectele de dezvoltare in constructie aveau o valoare post-finalizare estimata de 773,2 milioane de euro. Este de asteptat ca aceasta valoare sa creasca pana la 2 miliarde de euro pe termen mediu, pe masura ce ne vom concentra pe pietele din Germania, Polonia, Rusia si Romania", se mai arata in raportul financiar al companiei, unul dintre cei mai importanti investitori imobiliari din Romania.

In portofoliul Immofinanz se afla proiecte de birouri precum IRIDE Business Park (Pipera), S-Park (Piata Presei), Victoria Park (Baneasa) sau Bucharest Corporate Center (Buzesti).

Pe langa birouri, Immofinanz detine in Romania si cinci centre comerciale in orasele Cluj, Constanta, Pitesti, Baia Mare si Arad (proiect in care mai functioneaza doar magazinul Bricostore) si mai multe ansambluri rezidentiale, controlate prin intermediul companiei de dezvoltare imobiliara Adama.

Sursa foto: Terenuri/ Shutterstock.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri