Termenele pentru serviciile furnizate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si unitatile subordonate se reduc incepand cu data de 1 septembrie 2014.

Potrivit Regulamentului de avizare, receptie si inscriere in evidentele de cadastru si carte funciara, aprobat prin Ordinul Directorului General al ANCPI nr. 700/2014, publicat in Monitorul Oficial la data de 31.07.2014 si care intra in vigoare incepand cu data de 01.09.2014, se reduc termenele pentru serviciile furnizate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si unitatile subordonate, au anuntat oficialii ANCPI.

Spre exemplu pentru avize si receptii noile termene ale Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara sunt de 7 zile lucratoare pentru aviz incepere lucrari si doua zile pentru regim de urgenta, la fel ca termenele stabilite in 2009, insa in ceea ce priveste receptia tehnica pentru lucrari de masuratori terestre si cea a lucrarilor fotogrammetrice termenele scat de la 21 de zile lucratoare si 7 in regim de urgenta la 15 zile lucratoare si 5 in regim de urgenta. Prima inregistrarea a imobilelor (receptie si infiintare carte funciara) are ca termen acum 15 zile lucratoare in loc de 21 de zile lucratoare (5, in loc de 7 zile in cazul regimului de urgenta). Serviciile de receptie (numar cadastral) au acum ca termen 7 zile lucratoare in loc ede 9 zile lucratoare si infiintare carte funciara are de asemenea ca termen tot 7 zile in loc de 9 zile. Serviciile de intabulare sau inscriere provizorie au ca termen acum 7 zile lucratoare in loc de 9 zile lucratoare.

Termene cadastru si intabulare

Programul la Cadastru

De asemenea, conform Regulamentului, la ghiseele unitatilor subordonate Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara va exista un program unic la nivel national pentru inregistrarea cererilor si eliberarea documentelor. Astfel, solicitarile avand ca obiect servicii de cadastru si/sau publicitate imobiliara vor putea fi depuse zilnic intre orele 8.30 - 14.00, in timp ce eliberarea lucrarilor de cadastru si publicitate imobiliara se va efectua zilnic in intervalul orar 11.00 -16.00. Programul este valabil pentru toate categoriile de solicitanti (persoane fizice, persoane juridice, notari, persoane autorizate sa execute lucrari de cadastru, avocati, executori judecatoresti, reprezentanti ai bancilor comerciale).

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri