Compania imobiliara belgiana Warehouses DePauw (WDP) dezvolta langa Ploiesti un proiect logistic de circa 7.000 de metri patrati pentru producatorului spaniol de componente hidraulice Grupo Industrial Roquet, bugetul investitiei fiind de patru milioane de euro.

"Vom dezvolta la Ploiesti, prin WDP Development RO, o cladire logistica de aproximativ 7.000 metri patrati pentru Roquet, un furnizor pentru industria auto, pe baza unui contract de inchiriere pe termen lung, care prevede finalizarea cladirii in primul trimestru din 2015. Bugetul investitiei este de 4 milioane de euro", se arata intr-un raport al companiei, potrivit Mediafax.

WDP Development RO este un joint venture detinut in proportie de 51% de dezoltatorul begian si 49% de omul de afaceri Jeroen Biermans. Dezvoltatorul imobiliar belgian Warehouses DePauw a finalizat constructia a doua cladiri logistice langa Pitesti, totalizand peste 10.000 metri patrati, si detine terenuri de 860.000 metri patrati in mai multe zone din tara pentru investitii similare, activele din Romania fiind estimate la finele lunii iunie la 26,4 milioane de euro, in scadere cu 1% fata de perioada similara a anului trecut.

"In Romania, revenirea economiei inceputa in 2013 continua si in 2014, cu efecte pozitive asupra pietei logistice. Se remarca un interes din afara in crestere pentru piata locala, pe fondul disponibilitatii fortei de munca specializata si a salariilor mici, combinate cu imbunatatirea infrastructurii. Activitatea va continua sa se concentreze in Vestul si Centrul Romaniei", mentioneaza sursa citata. BERD a anuntat in februarie ca a acordat un imprumut de cinci milioane euro producatorului Grupo Industrial Roquet pentru constructia unei fabrici in Romania, langa Ploiesti.

In fabrica din Romania, Roquet va produce cilindri cu diametru mare, folositi in productia bunurilor de capital, in principal in agricultura si utilaje de constructii. Inceperea constructiei era programata pentru aprilie 2014, iar productia efectiva este planificata sa inceapa in 2015. Dezvoltatorul belgian a intrat pe piata din Romania in anul 2007, prin lansarea subsidiarei WDP Development, in parteneriat cu Jeroen Biermans.

WDP este cel mai mare operator de pe piata belgiana a proprietatilor semi-industriale, concentrandu-se asupra constructiei de spatii logistice, avand in portofoliu de 105 active (peste 2 milioane de metri patrati) si terenuri, toate in valoare de peste 1,3 miliarde de euro, in Belgia, Olanda si Franta. Compania este listata pe bursa Euronext Bruxelles din 1999 si are o capitalizare de 935 milioane de euro. In anul 2004, WDP a fost listata, de asemenea, la Euronext Paris.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri