Compania Prodplast Imobiliare, controlata de omul de afaceri Florin Pogonaru, a demarat lucrarile de pregatire a terenului pentru constructia mallului Veranda de langa Piata Obor din Capitala, o investitie totala de 60 mil. euro.

Veranda Shopping Center va fi pozitionat ca un mall de proximitate, iar in prima etapa vor fi construiti 25.000 mp de spatii comerciale si amenajati 15.000 mp de spatii verzi, care vor cuprinde si terase, terenuri de sport sau locuri de joaca pentru copii. Din cei 25.000 mp inchiriabili ai mallului Veranda, 10.000 vor fi ocupati de un hipermarket Carrefour, iar restul de 15.000 mp vor gazdui zona de food-court si alte circa 100 de magazine. Oficialii CBRE Romania, agentul exclusiv de inchiriere al proiectului, au declarat ca sunt discutii avansate pentru inchirierea a 65% din suprafata de inchiriere a centrului comercial.

Mallul Veranda

Intrebat care este impactul Mega Mall in atragerea chiriasilor mari in Veranda, Andrei Pogonaru a spus ca sunt doua concepte diferite si ca nu a simtit un impact, asa ca vor fi cu siguranta branduri importante care se vor regasi in ambele centre comerciale. Proiectul de retail Veranda, amplasat pe fosta fabrica Prodplast, care a fost relocata, este unul modular asa ca in functie de cerere intr-o a doua faza poate fi extins cu cinematograf, alte spatii de retail sau se mai pot adauga locuri de parcare pe langa cele 1.200 care vor exista in prima faza.

Mallul Veranda: venituri din chirii de 6-7 mil. euro

Andrei Pogonaru a explicat ca se mizeaza mult pe istoricul comercial al zonei. El a declarat ca in zona vin zilnic 20.000 de oameni pentru cumparaturi, iar circa 430.000 de persoane pot ajunge in mall in mai putin de 10 minute. De asemenea, administratorul Prodplast Imobiliare estimeaza ca 50% din vizitatorii centrului comercial vor veni in mall fara masina. In acest context comercial, dezvoltatorul estimeaza ca mallul va atrage 8 milioane de vizitatori anual si va incasa in primul an de functionare circa 6-7 mil. euro din chirii.

Mallul Veranda

In ceea ce priveste finantarea proiectului actionarii Prodplast Imobiliare au aprobat in august lansarea unei emisiuni de obligatiuni de pana la 10 milioane euro si accesarea unui credit de 35 milioane euro. Andrei Pogonaru a explicat ca in prima faza vor fi folosite fonduri proprii si ulterior un credit bancar. In ceea ce priveste finantarea bancara Pogonaru a declarat ca se poarta negocieri avansate.

Dezvoltatorul Veranda Shopping Center

Actionarii companiei Prodplast au decis in 2008 divizarea producatorului de mase plastice in doua firme, dintre care una cu activitati imobiliare, care detine terenurile si cladirile din Bucuresti, evaluate 206,3 milioane lei la acel moment. Prodplast Imobiliare este listata la bursa din Sibiu si are o capitalizare de 312 milioane de lei. Florin Pogonaru controleaza pachetul majoritar al Prodplast Imobiliare prin mai multe companii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri