Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Romania si in acelasi timp unul dintre cei mai discreti, se pare ca a cumparat cu 10,5 mil. euro restaurantele Nammos si Seaside Cottage by Belvedere din insula Mikonos.

Jurnalistii de la protothemanews.com relateaza ca omul de afaceri a platit un avans de 500.000 euro pentru a cumpara faimosul restaurant Nammos si restaurantul Seaside Cottage by Belvedere. Jurnalistii au imortalizat si o vizita de la finalul lui iulie a lui Ioannis Papalekas in Nammos pe insula Mikonos. Insula Mikonos este una dintre cele mai exclusiviste insule grecesti atragand VIP-uri si miliardari din intreaga lume.

Omul de afaceri Ioannis Papalekas este unul dintre cei mai activi investitori din imobiliarele locale, prin fondul de investitii Globalworth. Globalworth, fondat anul trecut de omul de afaceri Ioannis Papalekas, a raportat in primul trimestru un profit inainte de taxe de aproape 70 de milioane euro, din preluarea unor active imobiliare de la firme la care Papalekas a fost actionar, la un pret sub evaluare. Globalworth a finalizat in acest an preluarea tuturor proiectelor in care Papalekas detinea prin diverse firme participatii majoritare sau minoritare, transferul fiind realizat la valori mai mici decat cea de evaluare. Proiectele preluate au fost cladirile de birouri Tower Center International, din Piata Victoriei, BOB si BOC, din Pipera si complexul rezidential Upground Estates.

Fondul a inregistrat venituri in valoare de 3,5 milioane de euro, in conditiile in care in portofoliu detine si fostul centru comercial City Mall, in curs de transformare in spatii de birouri, precum si mai multe terenuri pentru dezvoltari de birouri si rezidentiale. Valoarea de piata a activelor detinute de Globalworth este de peste 490 de milioane de euro, din care 374 milioane de euro proiectele finalizate. Cel mai scump activ al fondului este cladirea de birouri BOC (evaluata la 139 milioane de euro). Creditele cumulate aferente tuturor acestor proiecte se situeaza la peste 240 de milioane de euro.

Globalworth a achizitionat in iunie, de la distribuitorul farmaceutic Farmexim, detinut de omul de afaceri Ovidiu Buluc, pentru 14,3 milioane euro mai multe terenuri cu suprafata totala aproximativa de 30.000 de metri patrati in nordul Bucurestiului, pe care vrea sa dezvolte spatii de birouri si comerciale, printr-o investitie de 30 de milioane de euro finantata prin fonduri stranse de pe bursa de la Londra.

Sursa foto: protothemanews.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri