Ministerul Fondurilor Europene aproape si-a dublat suprafata de birouri pe care o ocupa in cladirea Tower Centre International, detinuta de omul de afaceri Ioannis Papalekas, unde a inchiriat anul trecut aproape 3.900 metri patrati, contract de 1 milion de euro pe an.

"Ministerul Fondurilor Europene a extins suprafata ocupata in Tower Centre International (TCI) cu o 3.505 metri patrati", se arata intr-un raport al Globalworth, firma detinuta de investitorul grec. Ministerul ocupa deja un spatiu de aproape 3.900 de metri patrati, de la finele anului trecut, pentru o perioada de doi ani, cu posibilitatea de prelungire, contract de 2,3 milioane de euro fara TVA, potrivit Mediafax.

Tower Centre International, din Piata Victoriei, a ajuns astfel la un grad de inchiriere de 97,9%, compania Huawei extinzandu-si de asemenea suprafata ocupata cu alti 602 metri patrati, la peste 3.000 de metri patrati. De altfel, omul de afaceri grec a reusit sa atraga in primele sase luni ale anului chiriasi pentru aproape 35.000 de metri patrati de birouri in cladirile finalizate si in curs de constructie pe care le detine in Bucuresti, prin fondul Globalworth, listat la Bursa de la Londra.

Suprafata inchiriata reprezinta peste 10% din totalul portofoliului de birouri existent si in curs de dezvoltare. Alte contracte au fost incheiate cu HP (1.237 metri patrati) si Dolce Sport (2.000 de metri patrati), in cladirea BOC din Pipera. In plus, Globalworth a anuntat ca a castigat un contract de inchiriere pe 10 ani cu o companie multinationala pentru 25.000 de metri patrati, in proiectul Globalworth Campus, care urmeaza sa fie dezvoltat in Pipera, pe un teren cumparat de la distribuitorul farmaceutic Farmexim, detinut de omul de afaceri Ovidiu Buluc. Contractul urmeaza sa fie incheiat in aceasta luna, iar potrivit informatiilor din piata imobiliara, spatiul ar fi fost inchiriat de Telekom Romania (pentru activitatile fostelor companii Romtelecom si Cosmote).

Globalworth a finalizat in acest an preluarea tuturor proiectelor in care Papalekas detinea prin diverse firme participatii majoritare sau minoritare, transferul fiind realizat la valori mai mici decat cea de evaluare. Proiectele preluate au fost cladirile de birouri Tower Center International, din Piata Victoriei, BOB si BOC, din Pipera si complexul rezidential Upground Estates. Papalekas mai are in dezvoltare o cladire de birouri in zona Floreasca Barbu Vacarescu - Bucharest One, unde Vodafone a inchiriat un spatiu de 15.000 de metri patrati.
Fondul a inregistrat venituri in valoare de 9 milioane de euro, in conditiile in care in portofoliu detine si fostul centru comercial City Mall, in curs de transformare in spatii de birouri, precum si mai multe terenuri pentru dezvoltari de birouri si rezidentiale. Din total, veniturile din chirii si service charge (servicii asigurate chiriasilor) totalizeaza 6,6 milioane de euro.

Activele fondului erau estimate la finele lunii iunie la 521 de milioane de euro, din care peste 390 milioane de euro proiectele finalizate. Cel mai scump activ al fondului este cladirea de birouri BOC (evaluata la 140,3 milioane de euro). Creditele cumulate aferente tuturor acestor proiecte se situeaza la peste 174 de milioane de euro. Papalekas este in ultimii ani unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Romania, unde este prezent de 15 ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri