Centrul comercial Coresi Shopping Resort, pe care compania franceza Immochan il dezvolta in Brasov, a ajuns la un grad de ocupare de 80%, unul dintre cele mai noi contracte fiind incheiate cu retailerul suedez H&M, iar in luna decembrie urmeaza sa fie predate primele spatii catre chiriasi.

Reprezentantii Immochan precizeaza ca lucrarile la centrul comercial avanseaza potrivit planurilor stabilite, astfel ca peste doua treimi din constructie a fost realizata. Cladirea este ridicata in intregime, inchiderea fatadelor este realizata in proportie de 90%, iar parcarea este construita in procent de 50%, potrivit Mediafax.

"Facem tot posibilul ca in 2-3 saptamani sa terminam lucrarile in exterior, inainte de debutul sezonului rece. Astfel, odata ce vom putea lucra doar la interior, avansul lucrarilor nu va mai fi influentat de ploi sau inghet si vom putea intra in linie dreapta pentru finalizarea ultimei etape a constructiei, cea in care sunt realizate instalatiile si amenajarile. Prin urmare, in luna decembrie a acestui an vom putea livra catre marii operatori circa jumatate din spatiul Coresi, urmand ca in a doua jumatate a lunii ianuarie sa finalizam acest proces. Primele livrari vor fi facute catre chiriasii care au contractat suprafete mai mari, pentru ca amenajarea spatiilor lor dureaza mai mult", a declarat, intr-un comunicat Tatian Diaconu, directorul general al Immochan Romania.

Pentru 80% din suprafata Coresi Shopping Resort sunt deja semnate contracte de inchiriere cu retaileri romani si internationali, unul dintre cele mai noi contracte fiind cel incheiat cu H&M, care a contractat un spatiu de 2.200 metri patrati, aflat in apropierea uneia dintre cele cinci intrari ale proiectului. Astfel, cu jumatate de an inainte de inaugurarea Coresi Shopping Resort, programata pentru luna martie a anului viitor, Immochan Romania se afla in faze avansate de negociere pentru acoperirea in mod optim a 20% din suprafata centrului comercial. Acesta va include cel mai mare hipermarket Auchan din Transilvania (13.300 mp), branduri cunoscute intre care se numara cele ale grupurilor Inditex si Kenvelo, dar si cele ale retailerilor ca Flanco, Decimas, Sabrini, Yves Rocher, TUI Travel, Arsis - Vodafone, Inmedio si Sensiblu.

Pe langa H&M, Immochan anunta contracte cu iStyle Apple Premium Reseller si Office Shoes. O parte dintre retailerii care vor fi prezenti in Coresi sunt la primul pas pe piata romaneasca, un exemplu in acest sens fiind retailerul de articole sportive spaniol Decimas. "In acest moment, spatiile de dimensiuni medii, cu suprafete cuprinse intre 500 si 1.000 metri patrati, nu mai sunt disponibile si am fost pusi in situatia de a nu putea onora cererile unor retaileri care isi doreau sa fie prezenti in cadrul Coresi Shopping Resort. Prin urmare, ne gandim din ce in ce mai mult sa demaram cat mai repede lucrarile la faza a doua a proiectului, cea de retail park, in care vom reuni comercianti care au nevoie de spatii cuprinse intre 1.000 si 2.000 metri patrati", a adaugat Diaconu. Investitia pentru Coresi Shopping Resort este estimata la 60 de milioane de euro, iar proiectul include un centru de distractii indoor si o zona de cinema, cu o suprafata de 3.200 metri patrati pentru opt sali digitale, o galerie comerciala de 32.000 metri patrati si 2.400 de locuri de parcare. Immochan este filiala imobiliara a grupului francez Auchan, iar in prezent administreaza noua galerii comerciale in Romania, dintre care trei in Bucuresti (Centrele Comerciale Auchan Titan, Vitan si Crangasi) si sase in tara - in Pitesti-Bradu, Craiova-Craiovita, Sibiu, Brasov-Eliana Mall, Bacau si Targu Mures-Sud. Compania are in dezvoltare si centrul comercial Auchan Drumul Taberei, in Bucuresti, valoarea totala a investitiilor fiind de 120 de milioane de euro.

Sursa foto: Facebook/Coresi Shopping Resort

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri