Grupul austriac CA Immo a anuntat ca este in negocieri finale pentru vanzarea portofoliului de proiecte logistice totalizand 460.000 de metri patrati din Romania, Polonia si Serbia, pe piata locala compania detinand parcul Europolis Logistic Park de langa Bucuresti.

"CA Immobilien anunta ca este in negocieri finale cu un singur cumparator privind vanzarea unui portofoliu logistic de circa 460.000 metri patrati, suprafata inchiriabila. Tranzactia include un proiect logistic din Romania, doua active in Polonia, plus un teren si un lot mic de teren in Serbia", se arata intr-un anunt al investitorului austriac, relateaza Mediafax.

Activele sunt detinute printr-un joint-venture dintre CA Immo si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Europolis Logistic Park are o suprafata inchiriabila de 214.000 mp si chiriasi precum Carrefour, Altex sau eMag, iar CA Immo a devenit proprietarul acestuia in urma achizitiei unui alt grup austriac, Europolis, care s-a implicat inca din 2004 in dezvoltarea parcului logistic demarat de grupul italian Cefin.

Vanzarea proiectului ar reprezenta a doua tranzactie realizata de CA Immo in acest an, dupa ce grupul austriac a cedat un teren de 8.200 de metri patrati de pe strada Barbu Vacarescu din Bucuresti catre omul de afaceri Ionut Dumitrescu. Austriecii au in Romania un portofoliu imobiliar evaluat la circa 400 de milioane de euro si obtin venituri anuale de peste 30 de milioane de euro din chirii, cele mai importante fiind Europe House, Opera Center, Bucharest Business Park si Riverplace Semanatoarea.

Ziarul Financiar a scris la inceputul saptamanii ca CA Immo negociaza cu PointPark Properties din Cehia, companie controlata de grupurile TPG (fostul Texas Pacific Group) si Ivanhoe Cambridge, vanzarea proiectului Europolis Logistic Park. Proiectul situat la intrarea pe autostrada Bucuresti-Pitesti, este evaluat in cele mai recente rapoarte financiare ale grupului la circa 120 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri