Grupul austriac CA Immo a finalizat negocierile pentru vanzarea portofoliului de proiecte logistice din Romania, totalizand 467.000 de metri patrati, precum si cele din Polonia, catre PointPark Properties din Cehia, pe piata locala compania detinand parcul Europolis Logistic Park de langa Bucuresti.

"Tranzactia include un parc logistic din Romania (215.000 metri patrati), doua active din Polonia (252.000 metri patrati) si aproape 165 de hectare de teren pentru dezvoltare, in principal in Romania si Polonia", se arata intr-un comunicat al CA Immo. Activele sunt detinute printr-un joint-venture dintre CA Immo si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, potrivit Mediafax.

Europolis Logistic Park are o suprafata inchiriabila de 214.000 mp si chiriasi precum Carrefour, Altex sau eMag, iar CA Immo a devenit proprietarul acestuia in urma achizitiei unui alt grup austriac, Europolis, care s-a implicat inca din 2004 in dezvoltarea parcului logistic demarat de grupul italian Cefin.

Valoarea contractului nu este facuta publica

Cumparatorul activelor, PointPark Properties din Cehia, este controlat de grupurile TPG (fostul Texas Pacific Group) si Ivanhoe Cambridge. Tranzactia urmeaza sa primeasca aprobarile autoritatilor de reglementare, compania austriaca anuntand ca procesul de vanzare se va incheia pana la finalul acestui an. Partile au convenit ca termenii financiari ai contractului sa nu fie facuti publici.

"Tranzactia este o realizare cheie in demersul de implementare a programului nostru strategic din perioada 2012-2015. Tranzactia creste eficienta operationala a platformei noastre de investitii si, in plus, vanzarea elibereaza actiuni in valoare de 110 milioane de euro, sustinand obiectivele noastre de profitatbilitate pe termen lung", a declarat Bruno Ettenauer, CEO-ul CA Immo.

Vanzarea proiectului reprezinta a doua tranzactie realizata de CA Immo in acest an, dupa ce grupul austriac a cedat un teren de 8.200 de metri patrati de pe strada Barbu Vacarescu din Bucuresti catre omul de afaceri Ionut Dumitrescu.

Austriecii detin in Romania un portofoliu imobiliar evaluat la circa 400 de milioane de euro si obtin venituri anuale de peste 30 de milioane de euro din chirii, cele mai importante fiind Europe House, Opera Center, Bucharest Business Park si Riverplace Semanatoarea. Proiectul situat la intrarea pe autostrada Bucuresti-Pi-testi, este evaluat in cele mai recente rapoarte financiare ale grupului la circa 120 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri