Numarul autorizatiior eliberate pentru cladiri rezidentiale a inregistrat un avans in luna septembrie, de 6,6% fata de august si 3% fata de aceeasi luna a anului trecut, insa a scazut cu 0,2% pe ansamblul primelor noua luni, conform datelor INS.

In luna septembrie s-au eliberat 3.858 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 59,6% sunt pentru zona rurala, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), potrivit Mediafax.

Distributia in profil regional evidentiaza o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in Bucuresti-Ilfov (+266 autorizatii), Sud-Muntenia (+80), Vest (+59) si Nord-Vest (+4) si scaderi in Nord-Est (-81 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (-42), Sud-Est (-35) si Centru (-11 ).

Fata de septembrie 2013, se remarca o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale (+112 autorizatii), crestere reflectata in regiunile de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (+214 autorizati) si Sud-Muntenia (+81). Scaderi s-au inregistrat in Centru (-70 autorizatii), Nord-Vest (-51), Sud-Vest Oltenia (-28), Vest (-21), Nord-Est (-12) si Sud-Est (-1).

In primele noua luni s-au eliberat 29.032 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, cu 0,2% mai putine fata de perioada similara a anului trecut, scadere reflectata in Centru (-359 autorizatii), Nord-Est (-358), Sud-Muntenia (-273), Sud-Vest Oltenia (-231) si Vest (-209). In perioada analizata, s-au inregistrat cresteri in Bucuresti-Ilfov (+1.229 autorizatii), Nord-Vest (+135) si Sud-Est (+8).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri