Skanska, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte de biouri la nivel global, a investit pana in prezent circa 80 de milioane de euro in proiectul Green Court Bucharest din zona Barbu Vacarescu – Floreasca.

Green Court Bucharest este singurul proiect de birouri important al suedezilor pe plan local si este compus din doua structuri de cladiri – una deja finalizata si pregatita pentru chiriasi, si cea de-a doua faza a proiectului care va fi finalizata in vara anului viitor.

“Cel mai important este ca atunci cand incepi un proiect sa te tii de cuvant si sa il livrezi la timp. Aici avem o oportunitate. A fost un plan pe care ni l-am asumat. (…) Piata ne arata ca este loc de crestere pe zona de birouri de clasa A, mai ales in Barbu Vacarescu – Floreasca, o zona extrem de fierbine pe harta Capitalei, asa ca vrem sa ne continuam aici prezenta, dar sunt si alte puncte interesante pe harta Bucurestiului. Cautam spatii la care sa adaptam conceptele noastre, insa focusul nostru ramane momentan in zona Barbu Vacarescu – Floreasca. Vrem sa ne continuam prezenta la nivel local. Vad cererea chiriasilor care vor sa isi mareasca spatiu de lucru si sa isi mute complet activitatea intr-un nou ambient. A te muta nu este doar atat, ci reprezinta un nou pas si schimbarea culturii in organizatie”, a declarat Marcin Lapinski (foto mai jos), presedintele Skanska Property Romania pentru wall-street.ro , la inaugurarea primei parti a proiectului din Capitala.

Prima cladire finalizata a proiectului Green Court, cu o suprafata totala de 19.000 de mp si construita pe 12 niveluri supraterane si trei niveluri subterane, este ocupata in prezent in proportie de 93%, francezii de la Orange ocupand cea mai mare suprafata a acesteia, de circa 14.000 mp, dar si de Schneider Electric, cu o suprafata de circa 3.000 mp, spatiul ramas liber fiind doar cel de la ultimul etaj al acesteia. Potrivit reprezentantilor Skanska pentru ultimul etaj al proiectului sunt deja discutii, iar cel mai probabil el va fi ocupat de catre o firma de outsourcing.
Intrebati de cea de-a doua structura a proiectului Green Court, aflata in lucru, reprezentantii Skanska au precizat ca au incheiat deja o intelegere cu grupul farmaceutic Sanofi, care vor ocupa 13% din spatiul disponibil si discuta cu alti doi clienti care vor ocupa circa jumatate din suprafata totala. “Dupa incheierea celor doua noi contracte, cladirea 2 a proiectului Green Court Bucharest va fi ocupata in proportie de 60%. Proiectul este programat pentru luna iunie a anului viitor si vom incerca si reusi sa il terminam in timp util”, au subliniat reprezentantii Skanska Romania. Cea de-a doua cladire Green Court Bucharest a Skanska in Romania va necesita investitii de peste 30 de milioane de euro.

Cat de dificil este sa gasesti chiriasul potrivit

Intrebati de situatia actuala din piata si mai ales daca a fost sau nu greu sa gaseasca un chirias potrivit pentru proiectul din zona de nord a orasului, reprezentantii Skanska sustin ca ceea ce se intampla in Romania nu este cu mult diferit fata de alte tari din Europa unde grupul activeaza.“Nu a fost foarte greu sa gasim chiriasi, dar nici foarte usor. A fost comparabil cu ceea ce am intampinat pe alte piete, de exemplu in Polonia. Inainte de a semna un contract trebuie sa ai o carte de vizita, clientul sa stie cine esti si ce istoric ai, dar trebuie, pe langa asta, sa oferim si promisiuni de care sa ne putem tine, de exemplu livrarea la timp. A fost o provocare, dar am lucrat cu o serie de consultati imobiliari care ne-au ajutat”, au precizat acestia.

Piata constructiilor din Romania, un potential foarte mare pe termen lung

Intrebat de evolutia pietei constructiilor la nivel local, Richard Burleigh (foto), presedinte al Skanska Construction Romania a subliniat ca piata constructiilor evolueaza, creste si se bucura de moment, avand un potential urias pe termen lung. “Este nevoie de o crestere, care va veni dintr-o crestere a cereri. Ceea ce este greu de estimat este cand se va intampla. Noi suntem optimisti pe termen lung si ne vom ajusta activitatile pentru a profita in ritm cu piata. Nu ne grabim, este timp suficient. Aceasta este piata pe care activam. Ceea ce s-a intamplat in anii 2007 – 2008 a fost o exceptie. Abia acum vorbim de o normalitate”, a aratat seful pe constructii de la Skanska.

Green Court Bucharest este un complex de birouri clasa A ce ofera un spatiu total de 52.000 mp, in 3 cladiri, fiecare cu 12 etaje si 3 nivele de parcare subterana. Green Court Bucharest ofera si parcare si facilitati pentru biciclisti (vestiare si dusuri) sau curte interioara cu Wi-Fi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri